''Руска Федерација је забринута због тога што се у близини њених граница одржавају велике војне вежбе, укључујући и оне непланиране, као што је то недавно било у Црном мору када су, 20 километара од наше границе, летели стратешки бомбардери опремљени високо прецизним оружјем а могу да буду опремљени и нуклеарним наоружањем. Све то представља претњу по нас'', рекао је председник Русије на седници инвестиционог форума ''ВТБ капитала'' под називом ''Русија зове!''.

Упитан да ли је могућ улазак руских снага у Украјину, руски председник је подсетио да се о таквој опасности говорило и почетком године када је Русија одржавала вежбе.

''Али, као што видимо, то се није десило. Ствар није у томе да ли уводити војску или не, ратовати или не. Ствар је у томе да се нормализују односи у циљу праведнијег и одрживијег развоја и уз узимање у обзир безбедносних интереса свих учесника међународних односа'', закључио је Путин.

Подсетио је на изазове са којима се суочавају становници Донбаса.

''Што се тиче претњи, за људе који живе у за сада непризнатим републикама – ЛНР и ДНР – такође постоји стална опасност због премештања војних јединица у близини њихових територија'', објаснио је Путин.

Кијев и Запад у последње време оптужују Москву за ''агресивне акције'' на границама Украјине, док је портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао да Русија премешта војску на сопственој територији, на шта има пуно право, и да никога не угрожава због тога.

(Спутњик)