Време у Србији

У Србији ујутро понегде ниска облачност, а у току дана претежно сунчано и топло. Средином дана и по подне, уз локални развој облачности, на југозападу, југу и истоку Србије могућа је краткотрајна киша или пљусак.

Ветар слаб до умерен, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 0 до 8 степени, а највиша од 15 до 20 степени.

Време у Београду

У Београду претежно сунчано и топло. Ветар слаб до умерен, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 5 до 8 степени, а највиша 20 степени.

Прогноза за наредне дане

Према прогнози за наредних седам дана, у понедељак ће, након делимично ведрог јутра, током дана доћи до умереног наоблачења, уз појачање јужног и југоисточног ветра, нарочито на планинама и у кошавском подручју. На југу Баната очекују се удари кошаве олујне јачине. Киша ће касније по подне и увече почети да пада најпре на југу Србије, а током ноћи падавинска зона ће се проширити на већину крајева који се налазе јужно од Саве и Дунава.

На високим планинама прелазак кише у снег. У уторак се обилније падавине очекују на подручју Косова и Метохије и на југоистоку Србије - у Јабланичком, Пчињском и Пиротском округу - од 20 до 40 мм за 24 сата. На високим планинама у овој области, изнад 1.500 м, интензиван влажан снег. У осталим крајевима Србије уз променљиву облачност мања количина падавина. Ветар у краткотрајном скретању на северни и северозападни. У среду и четвртак променљиво облачно и мало свежије, повремено с кишом, на планинама са снегом. У петак се падавине очекују још на истоку и југу Србије, а затим ће до краја седмице бити суво уз сунчане интервале.

БОНУС ВИДЕО: