Људи са израженијом емоционалном интелигенцијом и снагом другачије посматрају међуљудске односе и сам живот. Разликују се од других људи у томе што на лакши начин решавају конфликтне ситуације и придржавају се ових 4 навика.

1. Они гледају на дуге стазе

Висока очекивања веома могу да оптерете људе.  Гледајте на дуге стазе. Док други одлазе, ви сте и даље овде, јер уживате у процесу. Схватите да свака мала ствар коју урадите доприноси, чак и ако резултати изгледају невидљиви. Сваки квалитетан процес захтева време и стрпљење.

2. Спремни су на одбијање

Не треба све у животу да доживљавамо лично. Важно је да разумемо да су сви људи различити и да оно што се некоме другом допада, нама не мора.

Ако не умете да кажете не људима, стално ћете бити незадовољни и несрећни. Када некога или нешто одбијете што вам не прија, осећаћете се снажно и бићете поносни на себе јер сте се зазузели за своја осећања и уверења. Будите спремни да вас људи одбију, али и да ви одбијете њих и у томе нема апсолутно ничег лошег.

Фото: Профимедиа

 

3. Не свађају се на друштвеним мрежама

Емоционално интелигентни људи су свесни да својим ружним коментаром могу да повреде нечија осећања и не раде ништа никоме што не би волели да неко то ради њима. Имају свест и културу.

4. Минимизирају време на Интернету

Сваки минут проведен на друштвеним мрежама када Интернет активно преноси податке је више времена проведеног подложним ометањима, упоређивању и негативним информацијама.

БОНУС ВИДЕО:

(Сенса)