Током сахране пуштене су песме "My Way" Френка Синатре и песма из филма "Терминатор", преноси ББЦ.

Окупљени на сахрани су узвикивали "Ти се ниси бојао, не бојимо се ни ми", "Не рату", "Русија без Путина" и "Русија ће бити слободна".

Цео догађај, којем су присуствовале хиљаде људи, обезбеђивале су јаке полицијске снаге, додаје ББЦ.

Његова жена, Јулија Наваљна опростила се данас на друштвеним мрежама од свог супруга.

- Љоша, хвала ти за 26 година апсолутне среће. Да, чак последње три године среће. Хвала на љубави, на томе што си ме увек подржавао, што си ме засмејавао и из затвора и на томе што си увек мислио на мене - написала је Наваљна на друштвеној мрежи X.

Додала је да не зна како ће живети без Наваљног, али је истакла да ће покушати.

- Не знам како да живим без тебе, али желим да будеш срећан због мене и поносан на мене. Не знам да ли могу да издржим или не, али покушаћу - навела је Наваљна.

Обраћајући се супругу, написала је да ће се једног дана "сигурно поново срести".

- Имам толико неиспричаних прича за тебе и имам толико песама сачуваних за тебе на свом телефону, глупих и смешних. Да будем искрена, има и страшних песама, али оне су о нама и стварно сам желела да их слушаш. Волим те. Почивај у миру - поручила је Наваљна.

Подсетимо, Наваљни је умро у казненој колонији 16. фебруара, након што се, како су саопштиле затворске власти, онесвестио после јутарње шетње, након чега је неуспешно реанимиран.

Он је тамо служио казну затвора од 30 година, између осталог, због, како је наведено у једној од пресуда руског суда, оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности, а био је познат као оштар критичар Кремља.

БОНУС ВИДЕО: