Данас променљиво облачно уз повремену појаву пролазне кише или пљускова углавном над средишњим и северним деловима региона, пише Марко Чубрило у новој временској прогнози за Србију.

Ветар ће углавном бити слаб, југоисточни док ће се максимуми кретати од +6 до +16 степени Цезијуса.

Почетком следеће недеље над Средоземљем ће уследити развијање новог, секундарног циклона чији ће се центар средином недеље налазити над Тиренским моремће бити релативно мали и он ће само Јадрану и крајњем југу региона повремено доносити кишу, наводи се.

Осим тога, као последица разлике у ваздушном притиску изнад тог циклона и области антицикона над западом Русије у кошавском подручју ће од уторка повемено дувати јак, југоисточни ветар, посебно над Банатом, али се олујни удари не очекују.

Над осталим пределима слаб до умерен, на планинама повремено појачан југоисточни ветар, а дуж Јадрана умерен, југо. Крајем следеће недеље цикон ће сасвим ослабити тако да ће и југоисточни ветар ослабити и престати, стоји у прогнози.

Током целе недеље максимуми знатно изнад просека и требали би се кретати од +7 до +18 степени Целзијуса. Само на истоку Србије мало хладније, око +6 степени Целзијуса у подне.

После 06.03. постоје назнаке измене синоптике која би водила ка захлађењу али сама могућност тог захлађања као и његова снага је су за сада врло упитни.
Сумирано, пред нама је право рано пролеће уз температуре изнад и знатно изнад просека, закључује Чубрило.

БОНУС ВИДЕО: