Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, најнижа температура износиће од три на југу Србије до 13 степени у јужном Банату, а највиша од 15 до 21 степен.

Дуваће слаб и умерен, а у кошавском подручју и планинским пределима и јак ветар.

Пре подне претежно сунчано, само ће у већем делу Тимочке Крајине бити облачно. После подне у свим крајевима мало до умерено облачно, али ће се задржати суво време.

Време у престоници

И у Београду данас натпросечно топло и ветровито.

Преподне претежно сунчано. После подне мало до умерено облачно, али ће се задржати суво време. Ветар умерен и јак, југоисточни. Најнижа температура од 7 до 11, а највиша око 20 степени.

Временске прилике у наредним данима

Према изгледима времена за наредних седам дана, задржава се топло време за овај период године, у већини места од 15 до 20 степени, а у кошавском подручју и планинским пределима и ветровито уз умерен и јак, повремено и олујни јужни и југоисточни ветар.

У среду мало и умерено облачно и суво а до краја ове седмице умерено до потпуно облачно. У четвртак и петак у већини крајева, а за викенд углавном у брдско-планинским пределима местимично слаба, краткотрајна киша.

Почетком наредне седмице суво са дужим сунчаним периодима, само се у уторак на западу и југозападу очекује ново наоблачење са кишом.

БОНУС ВИДЕО: