Неда Украден, гостујући у једној емисији, открила је све о сусрету са Гадафијем и тиме деманотвала бројне приче које круже годинама.

Певачица Неда Украден, осим што је власница ванвременских хитова, она је и једна од најобразовањих особа на естради, јер може да се похвали да је завршила, чак два факултета. Њена блистава каријера проткана је невероватним дешавањима, а између исталог, имала је прилике да упозна и Муамера ел Гадафија.

Цела делегација Србије добила је позив да буде гост у Либији, а међу њима је била и ова власница раскошног гласа.

Фото: АТА имагес

 

 

- Била је Весна де Винча, Рада Раденовић, Маринко Роквић, лекари, инжењери. Имали смо прилику да се упознамо са Гадафијем. Све институције које смо посећивалу, није био ту он. Упознали смо га у неком луксузном шатору од свиле. Свако од нас је рекао пар речи, ја сам му рекла да сам југословенска певачица и да је моја најпознатија песма "Зора је", а он ме је погледао и рекао: "Знам ту песму" и то је било све. После тога нам је држао патриотски говор и више га нисам никад видела - рекла је Неда.

Открила је детаље сусрета који заузима једно од посебних места у њеној каријери и животу.

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Када сам ја упознала Гадафија, било нас је 106, била је то нека културна делегација. Слушали смо доста о њему, а он долази као неки ''бедуин'', ми видимо стварно Гадафи. Имамо и слику од тада, ми смо се званично и представљали тамо, а трема је била баш присутна.

Сазнала је и да се један од званичника баш заљубио уз њен највећи хит.

Фото: АТА имагес

 

 

- Десило ми се и да званичник који је долазио, такође певао и то много добро, а на крају се испоставило да је студирао у Сарајеву, тамо оженио и уз ту песму упознао љубав свог живота - открила је Неда у "Амиџи шоу".

БОНУС ВИДЕО: