Аутобос је налетео на водитељку и у тој ставичној саобраћајној несрећи је нанео велике повреде које су захтевале дуг опоравк. Лекари су њене повреде назвали "ратним", а она је своју борбу наставила. Чак и данас се бори. Деа је испричала како је то изгледало:

- Када сам лежала та подршка јавности ми је давала снагу и ветар у леђа да се изборим, па како год и да наставим живот. Сваког јутра када се пробудим мени је осмех на лицу, била сам непокретна. Имала сам 22 операције и преко 200 пута сам била успавана. Срце не може да издржи толику бол, иако сам била на морфијуму, и успваљивали су ме, гледали су шта је мање зло – испричала је Деа.

Оно што је посебно дирљиво јесте да је са лица несреће извештавао њен некадашњи колега и партнер, Младен Мијатовић:

– Није било питање ко ће да извештава, и ја сам желела. После сам о томе размишљала и рекла му: " Види да сам преминула и да ти ниси извештавао, ја бих те одозго громом погодила. Све живе си читао мене ниси" .Ја сам једна од ретких која је преживела његову црну хронику– објаснила је Деа.

Много јој је као јавној личности значила подршка јавности и утицајних људи: 

– Уз сву захвалност Жељку Митровићу и многим људима. Преко пута мене је лежао дечко који је остао непокретан он и ја смо заједно имали прогрес, иако он иза себе није иамо машинерију као ја. То да ли ћеш да изгураш је прво до тебе, па до лекара. Чула сам много последњих речи, нису могли да издрже болове, а ја сам то прихватила да је нормално– објаснила је Деа у емисији "Звезде Гранда Специјал".

БОНУС ВИДЕО: