Autobos je naleteo na voditeljku i u toj stavičnoj saobraćajnoj nesreći je naneo velike povrede koje su zahtevale dug oporavk. Lekari su njene povrede nazvali "ratnim", a ona je svoju borbu nastavila. Čak i danas se bori. Dea je ispričala kako je to izgledalo:

- Kada sam ležala ta podrška javnosti mi je davala snagu i vetar u leđa da se izborim, pa kako god i da nastavim život. Svakog jutra kada se probudim meni je osmeh na licu, bila sam nepokretna. Imala sam 22 operacije i preko 200 puta sam bila uspavana. Srce ne može da izdrži toliku bol, iako sam bila na morfijumu, i uspvaljivali su me, gledali su šta je manje zlo – ispričala je Dea.

Ono što je posebno dirljivo jeste da je sa lica nesreće izveštavao njen nekadašnji kolega i partner, Mladen Mijatović:

– Nije bilo pitanje ko će da izveštava, i ja sam želela. Posle sam o tome razmišljala i rekla mu: " Vidi da sam preminula i da ti nisi izveštavao, ja bih te odozgo gromom pogodila. Sve žive si čitao mene nisi" .Ja sam jedna od retkih koja je preživela njegovu crnu hroniku– objasnila je Dea.

Mnogo joj je kao javnoj ličnosti značila podrška javnosti i uticajnih ljudi: 

– Uz svu zahvalnost Željku Mitroviću i mnogim ljudima. Preko puta mene je ležao dečko koji je ostao nepokretan on i ja smo zajedno imali progres, iako on iza sebe nije iamo mašineriju kao ja. To da li ćeš da izguraš je prvo do tebe, pa do lekara. Čula sam mnogo poslednjih reči, nisu mogli da izdrže bolove, a ja sam to prihvatila da je normalno– objasnila je Dea u emisiji "Zvezde Granda Specijal".

BONUS VIDEO: