Сутра се наставља суђење Кецмановићима, родитељима масовног убице.

На претходно рочиште, први је стигао отац убијене Адриане Дукић, Дане Дукић, као и мајка Биљана. Дошли су у црнини у Виши суд. Пристигао је и отац убијене Бојане Ашовић. Дошли су и родитељи друге убијене деце, Ацо Анђелковић, Мартиновићи, као и сестре Драгана Влаховића.

На претходна два рочишта изнесене су уводне речи, док се очекује да ће чланови породице Дукић дати своје исказе. Они су тужили Кецмановиће, Основну школу "Владислав Рибникар" и Републику Србију за нематеријалну одштету због нанете душевне боли.

Паралелно са овим поступком, одржавају се још два парнична суђења. У другом поступку, тужбу су поднели укупно 27 чланова породица остале убијене деце, као и чувара школе Драгана.

Парнични поступак породице Дукић је одвојен од осталих, с обзиром на то да су они први поднели предлог за одређивање привремене мере. У односу на њихов захтев, донето је решење забране отуђења имовине Миљане Кецмановић, што их је законски обавезало да у року од 30 дана поднесу тужбу. Ова техничка процедура резултирала је одвојеним суђењем.

На самом почетку суђења, затражено је вештачење целе породице Кецмановић како би се утврдили односи унутар породице, с обзиром на сумње у "рђаве навике".

Важно је напоменути да је један од тужених и сам малолетни дечак, иако је то необично у парничном поступку. Међутим, у кривичном поступку, он није тужен јер у тренутку извршења кривичног дела није имао 14 година и није кривично одговора.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".