Sutra se nastavlja suđenje Kecmanovićima, roditeljima masovnog ubice.

Na prethodno ročište, prvi je stigao otac ubijene Adriane Dukić, Dane Dukić, kao i majka Biljana. Došli su u crnini u Viši sud. Pristigao je i otac ubijene Bojane Ašović. Došli su i roditelji druge ubijene dece, Aco Anđelković, Martinovići, kao i sestre Dragana Vlahovića.

Na prethodna dva ročišta iznesene su uvodne reči, dok se očekuje da će članovi porodice Dukić dati svoje iskaze. Oni su tužili Kecmanoviće, Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" i Republiku Srbiju za nematerijalnu odštetu zbog nanete duševne boli.

Paralelno sa ovim postupkom, održavaju se još dva parnična suđenja. U drugom postupku, tužbu su podneli ukupno 27 članova porodica ostale ubijene dece, kao i čuvara škole Dragana.

Parnični postupak porodice Dukić je odvojen od ostalih, s obzirom na to da su oni prvi podneli predlog za određivanje privremene mere. U odnosu na njihov zahtev, doneto je rešenje zabrane otuđenja imovine Miljane Kecmanović, što ih je zakonski obavezalo da u roku od 30 dana podnesu tužbu. Ova tehnička procedura rezultirala je odvojenim suđenjem.

Na samom početku suđenja, zatraženo je veštačenje cele porodice Kecmanović kako bi se utvrdili odnosi unutar porodice, s obzirom na sumnje u "rđave navike".

Važno je napomenuti da je jedan od tuženih i sam maloletni dečak, iako je to neobično u parničnom postupku. Međutim, u krivičnom postupku, on nije tužen jer u trenutku izvršenja krivičnog dela nije imao 14 godina i nije krivično odgovora.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".