Мирко је заједно са Лепом Лукић и Зорицом Брунцлик одликован "Златном медаљом за заслуге", захваљујући својим дугим каријерама и доприносу народној музици.

Мирко је говорио о додели оредена код председника Александра Вучића, а затим и о петогодишњици смрти кума Шабана Шаулића, као и о својој наболнијој рани, губитку сина Александра: 

- Илда, пуно те поздрављам, нисмо се видели од јуче. Јуче је била петогодишњица смрти мог великом пријатеља и кума. Шабана носим у срцу. Пуно ми је срце јер су председник Србије Александар Вучић и грађани препознали мој труд - почео је Мирко у ''Премијера - Викенд специјалу'' и додао:

Фото: АТА имагес

 

- Ја сам јуче на гробље понео мој орден, испричао сам се са Шабаном. Рекао сам му да сам ја за живота добио одликовање и да је то и захваљујући њему. Ми смо заједнички заслужени за ово наше ордење. Ја бих волео да је он ту поред мене да засвирамо нешто, али ситуација је таква и ја сам имао тешку ситуацију кад је преминуо мој син Александар. Ваљда негде на небу види да је његов отац добио одликовање и ваљда се радује свему. То су огромни успони и падови за кратко време. У мом животу се десила велика трагедија да мој миљеник, мој син премине у 32. години. Хармоника је мој најбољи лек, ја се не дам... На тренутак ми падне ролетна, па се посветим музици, то је тако, само да не доживи нико шта сам ја доживео.

Фото: В. Данилов

 

Мирко је испричао како му је било да ради са кумом:

- То су неки најлепши моменти нашег живота, гостовали смо свуда по свету и забавњаци и народњаци у једној групи. Сви смо ми били једно исто. Било је на хиљаде људи у Сиднеју, у Чикагу... - каже Кодић.

БОНУС ВИДЕО: