Mirko je zajedno sa Lepom Lukić i Zoricom Brunclik odlikovan "Zlatnom medaljom za zasluge", zahvaljujući svojim dugim karijerama i doprinosu narodnoj muzici.

Mirko je govorio o dodeli oredena kod predsednika Aleksandra Vučića, a zatim i o petogodišnjici smrti kuma Šabana Šaulića, kao i o svojoj nabolnijoj rani, gubitku sina Aleksandra: 

- Ilda, puno te pozdravljam, nismo se videli od juče. Juče je bila petogodišnjica smrti mog velikom prijatelja i kuma. Šabana nosim u srcu. Puno mi je srce jer su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i građani prepoznali moj trud - počeo je Mirko u ''Premijera - Vikend specijalu'' i dodao:

Foto: ATA images

 

- Ja sam juče na groblje poneo moj orden, ispričao sam se sa Šabanom. Rekao sam mu da sam ja za života dobio odlikovanje i da je to i zahvaljujući njemu. Mi smo zajednički zasluženi za ovo naše ordenje. Ja bih voleo da je on tu pored mene da zasviramo nešto, ali situacija je takva i ja sam imao tešku situaciju kad je preminuo moj sin Aleksandar. Valjda negde na nebu vidi da je njegov otac dobio odlikovanje i valjda se raduje svemu. To su ogromni usponi i padovi za kratko vreme. U mom životu se desila velika tragedija da moj miljenik, moj sin premine u 32. godini. Harmonika je moj najbolji lek, ja se ne dam... Na trenutak mi padne roletna, pa se posvetim muzici, to je tako, samo da ne doživi niko šta sam ja doživeo.

Foto: V. Danilov

 

Mirko je ispričao kako mu je bilo da radi sa kumom:

- To su neki najlepši momenti našeg života, gostovali smo svuda po svetu i zabavnjaci i narodnjaci u jednoj grupi. Svi smo mi bili jedno isto. Bilo je na hiljade ljudi u Sidneju, u Čikagu... - kaže Kodić.

BONUS VIDEO: