Најстрашнија чињеница поред смрти великог глумачког талента је та да је Соња у стану имала сем шприцева, само један прљави душек, ништа више од намештаја.

Фото: Архива Новости

 

 

Последњи интервју Соња је дала само 2 месеца пре смрти, у јулу 2008. године, за црногорске "Вијести".

- Оно чиме могу да се понесем, не поносим, него понесем, то је што сам успела да избришем границу између живота и позива. Да ли то сваки пут успешно дочарам и до које мере могу да владам сценом не знам. Трудим се да моја реч довољно дуго путује да може публици да задржи пажњу, јер, и после толико година, ја и даље бринем о томе шта публика мисли - рекла је тада.

Она се тада подсетила речи своје баке која јој је увек говорила да се у људским очима све може прочитати. У њеним очима тада се видела туга и самоћа.

Фото: Архива Новости

 

 

- Има још једна бакина изрека које се често сетим - жагре ти се очи. Данас би многим генерацијама, када прође поноћ, могли то да кажемо. А њима очи жагре од ко зна чега, а то није добро ни за њих ни за породицу. Изгледа да је самоћа цена моје слободе - рекла је тада глумица.

Током каријере Соња Савић задружила је српску кинематографији. Играла је у педесетак филмова од којих су "Уна", "Живот је леп", “Балкански Шпијун“, “Шећерна водица“ само неки у којима је истински бриљирала.

Живот је, како је говорила, подредила глуми, али неоспоран таленат пратиле су приче о коришћењу забрањених супстанци још осамдесетих. Те приче продгрејало је и њено дружење са члановима групе "ЕКВ" од којих су многи угасили младе животе услед конзумирања опијата.

Фото: Архива Новости

 

 

- Нисам била срећна што се дружим с њима. Била сам срећна што сам пронашла људе који су несрећни као ја - изјавила је једном приликом Соња Савић.

Као и све даме, и она је маштала о удаји и деци са познатим џез музичарем Влајком Лалићем. Имала је 15 година када су се упознали, а био је и до краја остао њена једина љубав. Раздвојила их је његова прерана смрт 1990. године, када се утопио на једрењу кад га је захватила олуја.

- Откако је он отишао из мог живота, када сам имала двадесет девет година, себе сматрам удовицом - говорила је Соња.

Фото: Архива Новости

 

 

Соња је месецима касније била у депресији због његове смрти. Отишла је одмах потом у Словенију где је остала скоро десет година, вратила се у Србију и вратила се филму, али не у тој мери у којој је то пре чинила.

Многи кажу да је тада ушла у проблеме које доноси конзумирање недозвољених супстанци.

Соња је сахрањена у родном селу Доња Горевница, а нико од њених колега није присуствовао сахрани.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".