Ненадана интернет слава десила се и Американки Меган Мегс Ричмонд, а све због невероватне боје њених очију.

Ова млада дама је из Мајамија, а постала је ТикТок и Инстаграм сензација захваљујући спонтаној објави тексашког предузетника и инфлуенсера Рохама Фарокиа. Наиме, он је случајно срео пре неколико дана на улици, а њене очи су оставиле такав утисак на њега, да ју је замолио да је сними.

- Њене очи су једне у милијарду - написао је овај предузетник.

 

 

Снимак на коме му Мегс показује предивну, светлоплаву боју својих очију и доказује да није реч о контактним сочивима прегледан је више од 50 милиона пута! Ова црнка је затеченом Рохаму чак на лицу места показала и фотографије из детињства које сведоче о томе да је заиста рођена са овом специфичном, упечатљивом нијансом.

Меган се иначе бави биомедицинским инжењерингом, али захваљујући својој посебној карактеристици постала је популарна и на друштвеним мрежама, те зарађује новац и на тај начин. Њени снимци увек постижу милионске прегледе, иако на истим углавном најчешће показује своје очи или прича о њима.

 

 

 

 

Открила је да је плаве очи наследила од родитеља - и њена мајка и њен отац имају плаву боју очију, иако нешто другачије нијансе од ње саме. Иначе, њен отац је пола Британац и пола Ирац, док њена мајка има немачке и шведске гене.

 

@megadck Replying to @☀️ my mom is gonna kill me for posting this 😂 #parentreveal #genetics ♬ AIME MOI - Speed Up - kobzx2z

 

Управо су наведене земље оне које имају највећи проценат плавих очију на свету, а иначе су Европљани ти који се најчешће рађају са плавим очима.

Статистика каже да само осам до 10 процената људи на свету има плаве очи, али изразито светлоплава нијанса какву има Мегс је још много, много ређа. Она сама каже да има "гоџо" очи, алудирајући на лик Сатору Гоџа из јапанске манга серије који има идентичну нијансу очију.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц жена)