Брена је започела музичку каријеру као врло млада, али је пре певања била принуђена да се бави другим пословима, како би помогла родитељима са којима није живела у богатству као данас.

Њен отац хранио је петочлану породицу платом медицинског техничара, док је мајка повремено зарађивала као кројачица, те када се Брена 1979. године због студија преселила у Београд, била је принуђена да пронађе посао.

Она се тада јавила на оглас породици којој је била потребна дадиља за ћерку Ану, која је тада имала свега неколико месеци. Млади брачни пар, Цвета и Томислав, плаћали су Брени у то време мали стан на Ташмајдану, а она је бринула о њиховој ћеркици и чувала је када је то било потребно.

Фото: АТА имагес

 

Занимљиво је да је малена Ана, коју је Брена чувала, данас такође певачица.

Реч је о бившој чланици групе "Тап 011", Ани Штајдохар, која је својевремено за медије изнела детаље о овој мало познатом детаљу из Бренине биографије.

Фото: АТА имагес

 

- Тог периода се заправо и не сећам, јер сам била беба. Оно што знам, то је оно што сам чула од родитеља. Тада је Лепа Брена била само Фахрета Јахић, становала је у станчићу који су јој рентирали моји родитељи, доле испод Ташмајдана, код Палилулске пијаце. Узгред је радила као бебиситерка и чувала ме кад није имао ко. Убрзо је њена каријера кренула узлазном путањом, а из тог периода је остала та симпатична анегдота. Такође, могло би се рећи да ме је Брена на неки начин предодредила за бављење музиком - рекла је Ана једном приликом за домаће медије.

БОНУС ВИДЕО: