У жижи јавности нашле су се две Тиктокерке познатије под називом "фитнес близнакиње".

Њих две, сестре, одлучиле су се да свог пса којег су претходно удомиле однесу ипак у азил. Како је јавност данима брујала о томе, још више је бруајала након њиховог гостовања у једном програму уживо.

 Оне су гостовале у Јутарњем програму на ТВ Прва, где су се правдале да никада није био план, да пас трајно остане код њих, већ да су све време тражиле место где би га удомиле.

Фото: Јутјуб принтскрин/PRVA

 

 

У једном тренутку, једна од сестара Ђурић, вербално је напала водитељку Ирину Вукотић.

- То је било случајно. Нисмо га наменски удомиле. Другарица нас је у пола ноћи позвала и рекла да је нашла пса, штене од четири отприлике месеца, према процени ветеринара, и рекла да не може она никако да га узме у центру Београда јер има пса који је већ агресиван према другим псима. Ми нисмо имале срца да то одбијемо, иако смо знале да немамо услова да га чувамо. Живимо у малом изнајмљеном стану, започела је једна од сестара причу у Јутарњем програму на ТВ Прва и почела да истиче причу да су њих две веганке.

- Пошто смо вегани, не подржавамо експлоатисање било које животиње. Било нам је апсурдно да нас људи осуде и тврде да смо на било који начин угрозиле Бекијев живот - каже једна од њих.

Фото: Јутјуб принтскрин/PRVA

 

 

Како тврде, није била идеја да пас трајно остане код њих, те како су од самог почетка покупале да пса удоме.

- Од почетка смо планирале да га негде збринемо. Први видео који смо објавиле био је да га дајемо на удомљавање и нико се није одазвао и од тада смо рекле он је сад код нас, видећемо како и шта ћемо с њим. Први видео о Бекију замолиле смо смо пратиоце да поделе да нађемо псу дом и нисмо му нашле дом, наводе оне.

Близнакиње, такође наводе, да је пас већину времена био код деде у Сопоту, али није остао тамо, јер деда нема услова за чување животиња. Након што је водитељка Ирина Вукотић истакла да је пас живо биће које има емоције и поставила питање да ли он сада пати, једна од близнакиња је имала бурну реакцију, те напала водитељку.

Фото: Јутјуб принтскрин/PRVA

 

 

- Поново покушавате да нам наметнете причу да смо погрешиле и вашим мишљењем да он сада пати. Ми смо рекле да пас није само код нас проводио време. Ми смо толико људи ангажовали, јер радимо, много посла имамо. Ми смо га узеле да га излечимо од инфекција, бува, крпеља, да га социјализујемо. Људи сада осуђују нашу хуманост и доброту, што нормално нас боли. Ми смо ставиле видео да смо Бекија збринуле код Николе, код момка који има преко сто паса и о њима брине. Никола каже да је Беки одлично да се супер привикава и да, наравно, не пати за нама. Ми смо знале да ће се Беки прилагодити. Ми једини знамо шта је Бекију највише пријало. То су дезинформације да је он сад у кавезу - рекла је у једном даху Јулија, те истакла да их је највише повредило то што су сестре Леа и Сара Станковић, како кажу, од њих направиле "злочинце".

- Сестре Станковић, које су лажиларе причу и направиле као злочинце којима је досадио пас, па су га избациле. Азил, који је рај за животиње, да је у ужасном стању, а нису провериле. Ми никада Бекија не бисмо ставили у лоше услове - закључиле су.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: