Ученица млађег разреда ОШ "Јован Ристич" у Борчи јуче је давила своју вршњакињу. Ова информација објављена је на сторију Инстаграм групе "Група_ккбопс".

"У ОШ "Јован Ристић" девојчица је давила девојчицу која је нађена без даха на поду", наведено је у поруци. Из школе су одговорили да је до инцидента дошло, али да сукоб ученица није имао за последицу губитак свести. "У нашој школи дошло је до инцидента између две ученице млађих разреда током којег је дошло до сукоба и до непримереног физичког контакта.

Школа је у складу са законом и прописаним процедурама у оваквим ситуацијама одмах обавестила родитеље и укључила их у решавање ове ситуације. Наглашавамо да сукоб ученица за последицу није имао губитак свести, али су обе девојчице биле видно узнемирене. Након разговора са учитељицом ученице су се смириле и остале на настави до краја дана", навела је директорка ове осмолетке др Андријана Шикл-Ерски.

Она је разговарала са родитељима ових ученица о начинима да се ситуација реши у најбољем интересу деце што је, свакако, и циљ школе, али и родитеља. "Када су у питању мере које ће се спровести према ученицама, Тим за заштиту се одмах састао и утврдио мере подршке за ученицу која је претрпела насиље, а да ће се са девојчицом која је починила насиље интезивирати васпитни рад као и да ће бити покренут васпитно-дисциплински поступак.

Родитељи обе ученице ће бити укључени у реализацију свих ових мера. Школа је обавестила Школску управу, Министарство просвете, МУП (школског полицајца). Школа ће са пажњом пратити резултате и ефекте сада утврђених мера и у договору са родитељима даље поступати у овом случају у најбољем интересу деце", додала је она.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: