Популарност спортиста често зависи не само од резултата, већ и од спољних атрибута које је природа доделила девојци. Ако се ова два параметра уједине, долази до сјајне сарадње, која рађа звезду. Али исто тако се дешава да није потребно напорно тренирати и остваривати победе да би нека спортискиња имала гомилу фанова и рекламних уговора.

Представљамо вам спортискиње које би због своје лепоте веома лако могле да се окушају као манекенке или глумице.

Алика Шмит (26)

Немачка атлетичарка је пример како се једна изразито популарна спортискиња не може похвалити великим победама, у дисциплинама 200, 400 и 800 метара и у штафети 4x400, у којима се такмичи. Али, она има идеалне мере и зато је једна од најпопуларнијих атлетичарки на свету. Ако Алика икада одлучи да напусти атлетику, сасвим ју је лако замислити на подијуму.

 

 

 

 

Висока је 175 центиметара и тешка 55 килограма, правих грациозних покрета.

Колико је популарна најбоље сведочи број њених пратилаца на Инстаграму, скоро 5 милиона људи.

Јута Лердам (26)

Плавокоса Холанђанка је по многима најлепша спортискиња на свету. Такмичи се у брзом клизању, а било где да се појави изазива велику пажњу. Била је светска шампионка као јуниорка, али у сенироској конкуренцији није наставила да ниже медаље.

Захваљујући својој лепоти редовно краси насловне стране многих познатих часописа у свету.

 

 

 

 

 

Висока је 182 центиметра и тешка 76 килограма.

Број фанова који је прате на друштвеним мрежама, на разним платформама прелази милионску бројку. Само на Инстаграму прати је више од 4.300.000 људи.

Од априла прошле године лепа Јута је у вези са Полом. Упознали су се преко инстаграма, када је она раскинула дугу везу са холандским клизачем Коеном Фервајом, који ју је варао.

 

Она је најпознатија по томе што је по завршетку једне трке откопчала комбинезон и показала груди. Посебно затечена остала је једна њена ривалка која је видела чиме Јута располаже, па је у тренутку одлучила да свој комбинезон закопча и склони главу на другу страну, те се њена реакција препричава.

 

 

 

Ежени Бушар (30)

Када се појавила на тениској сцени многи су јој предвиђали метеорски успон. Међутим, ова лепотица из Монтреала уместо напорним тренинзима одлучила се за хедонистички живот. До сада није имала већих успеха у тенису, сем једне WТА титуле, али је и без тога остварила богате спонзорске уговоре, највише захваљујући својој појави и лепоти, висини од 180 центиметара и тежини од 58 килограма.

 

 

 

 

Снимци ван терена, насловне стране магазина и бројни рекламни уговори донели су Бушаровој много више од бонуса у њеном спорту.

Александра Солдатова (26)

Ова руска ритмичка гимнастичарка изгледа као права манекенка. Витко тело, префињена грациозност и лепота. Александра је лако могла да постане професионална манекенка, иако је имала импозантну спортску каријеру, проткану са четири светске и три европске титуле. Више је волела опуштенији начин живота, јер да је тренирала редовније, била би број 1 у свом спорту, али није. Уживала је позирајући са својих 174 центиметра и 55 килограма.

 

 

 

 

 

Активна је на друштвеним мрежама, има велики број обожавалаца, а иако је још млада није помишљала да се озбиљније посвети моделингу. Током прошле године постала је мајка.

Линдзи Бруер (27)

Можда звучи невероватно, али ова лепа Американка је професионални возач аутомобила. Просто је невероватно да девојка са овако љупким и невиним лицем може да буде права звер за управљачем моћних возила.

Пре две године дебитовала је УСФ шампионату и уписала 11 трка. Поред тога што вози трка, Линдзи која је висока свега 162 центиметра и тешка 48 килограма је модел агенције "МН2С".

 

 

 

 

 

 

 

 

На друштвеним мрежама прати је милионски аудиторијум. Пре две године лансирала је сопствену криптовалуту, "$ЛИНДС", на платформи "Ralli", чиме је постала прва жена професионални возач тркачих аутомобила која је то учинила.


Ема Радукану (22)

Ова британска тенисерка, румунско-кинеског порекла врло лако би рекет и тениски терен могла да замени модном пистом. 

Тренутно се налази на 10. листу на WTA листи, а у каријери је освојила један гренд слем - US open.

Радуkану је почела да игра тенис са пет година, док се као дете опробала у разним другим спортовима и активностима, као што су кошарка, голф, картинг, мотокрос, скијање, јахање и балет.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma. (@emmaraducanu)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma. (@emmaraducanu)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma. (@emmaraducanu)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma. (@emmaraducanu)

 

У новембру 2021. године, Радучану је проглашена за спортисткињу године од стране Sunday Timesa, а освојила је и награду за најбољег спортисту у женском тенису на додели награда ЕСПИ 2022. 

Веома је активна на друштвеним мрежама, а само је на Инстаграму прати скоро 2.5 милиона људи.

Алиша Леман (25)

Атрактивна фудбалерка Астон Виле Алиша Леман прошле године постала је најпраћенији спортиста из Швајцарске на друштвеној мрежи Инстаграм. 

Леманова на овој платформи броји чак 16 милиона пратилаца и рекордер је на овој листи најлепших спортисткиња. Ова 25-годишњакиња важи за једну од најлепших и најзгоднијих фудбалерки на свету, те не чуди што је прати оволики број људи. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ипак, људима је занимљивији њен живот ван терена, него њена фудбалска каријера. Недавно је њен приватни живот испуњавао насловне странице жуте штампе у Великој Британији. Леманова, која се до недавно отворено идентификовала као лезбејка, тада је упловила у романтичну везу са фудбалером Астон Виле Дагласом Луизом. Пре Луиза, она је била у вези са својом саиграчицом из репрезентације Рамоном Бахман.

БОНУС ВИДЕО: