Истакнута певачица народне музике Снежана Ђуришић деценијама увесељава публику својим маестралним вокалним способностима и хитовима, а овом приликом је открила када се догодио њен први наступ пред важном, историјском личношћу.

 — То је било 71. године имала сам 12 година. Појавио се хармоникаш Тоша Елезовић који је био пријатељ Јосипа Броза Тита и питао да певам на рођенданској прослави председника Тита, и ту је био Зоран Лековић који је певао на "Београдском пролећу" и ми као два клинца смо доведени у Дом омладине. Сећам се те велике торте и питања која ми је постављао и да смо заједно пресекли ту велику торту — рекла је певачица у емисији "А сад мало ми" и додала:

Фото: Милутин Лабудовић

 

— То је после освануло у свим новинама, мој отац који је био члан партије, не знам да ли је било срећнијег дана за њега од тог, много је био поносан, а између осталог ме је питао шта учим и ја сам му рекла оно што је било истина, да учим нижу музичку и да бих волела средњу музичку школу, али тада у Краљеву није постојала, а тата није могао да добије прекоманду у Београд. То је било у мају, а онда је у септембру тата ипак добио прекоманду и ми смо отишли у Београд и ја сам уписала школу — присетила се Снежана дивних дана.

Фото: Профимедиа

 

Подсетимо, певачица се већ неколико година брине о каријерама младих такмичара "Звезда Гранда" као чланица продукције, а то јој даје посебну енергију и елан.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".