Istaknuta pevačica narodne muzike Snežana Đurišić decenijama uveseljava publiku svojim maestralnim vokalnim sposobnostima i hitovima, a ovom prilikom je otkrila kada se dogodio njen prvi nastup pred važnom, istorijskom ličnošću.

 — To je bilo 71. godine imala sam 12 godina. Pojavio se harmonikaš Toša Elezović koji je bio prijatelj Josipa Broza Tita i pitao da pevam na rođendanskoj proslavi predsednika Tita, i tu je bio Zoran Leković koji je pevao na "Beogradskom proleću" i mi kao dva klinca smo dovedeni u Dom omladine. Sećam se te velike torte i pitanja koja mi je postavljao i da smo zajedno presekli tu veliku tortu — rekla je pevačica u emisiji "A sad malo mi" i dodala:

Foto: Milutin Labudović

 

— To je posle osvanulo u svim novinama, moj otac koji je bio član partije, ne znam da li je bilo srećnijeg dana za njega od tog, mnogo je bio ponosan, a između ostalog me je pitao šta učim i ja sam mu rekla ono što je bilo istina, da učim nižu muzičku i da bih volela srednju muzičku školu, ali tada u Kraljevu nije postojala, a tata nije mogao da dobije prekomandu u Beograd. To je bilo u maju, a onda je u septembru tata ipak dobio prekomandu i mi smo otišli u Beograd i ja sam upisala školu — prisetila se Snežana divnih dana.

Foto: Profimedia

 

Podsetimo, pevačica se već nekoliko godina brine o karijerama mladih takmičara "Zvezda Granda" kao članica produkcije, a to joj daje posebnu energiju i elan.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".