Жељко Митровић разним акцијама се већ годинама труди да улепша живот оних најмлађих који немају родитеља, а за "Пинк" је открио да је и због примера у својој породици он посебно везан за  децу без родитеља.

Фото: Н. Скендерија

 

 

- Ја сам изузетно емотивно везан за ову целу причу пре свега из разлога што је мој отац растао без родитеља и био је у Казнено-поправном дому "Васа Стајић". По њему је и рађен филм "Сиви дом". Тако да ја имам према овој деци посебан емотивни статус, али ево видите деца су расположена, сви су срећни, весели. Трудићу се да их обиђем у току недеље - рекао је Жељко.

Сиви дом је југословенска играна ТВ-серије, снимљена у продукцији Телевизије Београд и премијерно емитована на програму ЈРТ 1986. године.

Фото: Јутјуб принтскрин/SerbianTV. Н. Скендерија

 

 

Радња серија се бави животом штићеника у Васпитно поправном дому за децу и омладину у Крушевцу. Аутори серије били су сценариста Гордан Михић, и режисер Дарко Бајић. Серија, која се истицала импресивном глумачком екипом, привукла је пажњу не само што је представљала за тадашњу Југославију редак пример жанра затворске драме, него и изузетно мрачним тоном, као и експлицитним сценама насиља, од којих су неке изазвале критике због приказивања у ударном термину. Изузетан утисак на публику је оставио млади глумац Зоран Цвијановић у улози психопатског штићеника Шојке. Бајић и Михић су две године касније снимили својеврсни наставак у облику целовечерњег филма под насловом “Заборављени”.

(Србија Данас)

БОНУС ВИДЕО: