Željko Mitrović raznim akcijama se već godinama trudi da ulepša život onih najmlađih koji nemaju roditelja, a za "Pink" je otkrio da je i zbog primera u svojoj porodici on posebno vezan za  decu bez roditelja.

Foto: N. Skenderija

 

 

- Ja sam izuzetno emotivno vezan za ovu celu priču pre svega iz razloga što je moj otac rastao bez roditelja i bio je u Kazneno-popravnom domu "Vasa Stajić". Po njemu je i rađen film "Sivi dom". Tako da ja imam prema ovoj deci poseban emotivni status, ali evo vidite deca su raspoložena, svi su srećni, veseli. Trudiću se da ih obiđem u toku nedelje - rekao je Željko.

Sivi dom je jugoslovenska igrana TV-serije, snimljena u produkciji Televizije Beograd i premijerno emitovana na programu JRT 1986. godine.

Foto: Jutjub printskrin/SerbianTV. N. Skenderija

 

 

Radnja serija se bavi životom štićenika u Vaspitno popravnom domu za decu i omladinu u Kruševcu. Autori serije bili su scenarista Gordan Mihić, i režiser Darko Bajić. Serija, koja se isticala impresivnom glumačkom ekipom, privukla je pažnju ne samo što je predstavljala za tadašnju Jugoslaviju redak primer žanra zatvorske drame, nego i izuzetno mračnim tonom, kao i eksplicitnim scenama nasilja, od kojih su neke izazvale kritike zbog prikazivanja u udarnom terminu. Izuzetan utisak na publiku je ostavio mladi glumac Zoran Cvijanović u ulozi psihopatskog štićenika Šojke. Bajić i Mihić su dve godine kasnije snimili svojevrsni nastavak u obliku celovečernjeg filma pod naslovom “Zaboravljeni”.

(Srbija Danas)

BONUS VIDEO: