Певач Иван Гавриловић каже да клинци данас свашта могу да виде у медијима, те и да чак и филмови који се увелико приказују утичу на то како им се формира личност. Он је поменуо и популарног српског глумца Милоша Биковића, па је рекао да га данас многа деца памте по улози чувеног Мараша у филму Јужни ветар, него по неки другим улогама. 

Фото: Н. Фифић

 

- Некада нам је у спотовима било забрањено да показујемо било какво оружје. Сећам се, снимао сам песму за „Твоја судбина“ и појавио се пиштољ када једна девојка мене убија и било је као „стоп насиљу над женама“ и тако даље. То је била баш дилема да ли ће да пусте на телевизију или не, а данас је то све нормално. Имамо сто хиљада калашњикова, кокаина, дроге и то је легално у сваком клубу где год се изађе. Мислим да је то постало део наше свакодневице - рекао је Гавриловић за Гранд, па је додао: 

- Ми смо такви да се са улогама глумаца поистовећујемо. Ако гледамо филм „Ране“, сви су хтели да буду Пинки и Шваба, као и „Јужни ветар“, зато по мени не ваља правити такве филмове којима хоће да објасне као тај „гангстер“ неки трип у нашој земљи, јер се ми просто палимо на те ствари. Такав смо народ, хоћемо да будемо „мачо-мен“. Поистовећују се клинци са негативцима што је катастрофа и онда глумце као што су Биковић и Миодраг Радоњић, сви знају као Мараш и Баћа. Треба родитељи да поведу рачуна о томе шта деца гледају на својим телефонима и генерално на интернету, да касније не би било проблема.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".