Италијан је трећи пут у четири последња меча савладао Новака Ђоковића.

- Тежак меч. Почео сам добро. Имао сам осећај да Новак није добро на терену у прва два сета. Притискао сам. Имао сам меч-лопту, промашио сам једну меч-лопту. Ово је тенис. Ја се трудим да будем спреман за наредни сет. Помогла је и сјајна атмосфера. Радовао сам се овом мечу. Увек је лепо играти против Новака, играча од кога могу да учим. Прошле године победио ме је у полуфиналу Вимблдона, научио сам доста тада, то је све процес. Срећан сам што сам овде и што могу победу да поделим са вама и својим тимом.

Упитан је шта је то у његовој игри што мучи Новака?

- Не знам шта је то у мојој игри, питајте Новака. Покушавао сам да га шетам по терену. Нећу вам открити тактику. Надам се да ћу играти против Новака у још много мечева. Велико је задовољство бити овде, не зову ово узалуд "Срећним слемом".

Упитан је Јаник Синер да ли је истина да је након меча у Монаку 2021. године његов тренер отишао у свлачионицу Новака Ђоковића и питао га шта да поправи у својој игри?

- Истина је. Имао сам прилику као млађи да тренирам са њим. И имао сам процес у коме сам учио од најбољег. Давао ми је савете, рекао да више померам лоптицу, да будем непредвидљив. Сервис ми се доста поправио. Имам осећај да могу да се још поправим. Имам сјајан тим иза мене и наставићу да радим на себи.

Јаник Синер је први Италијан који ће играти у финалу Аустралијан опена.

- Не знам шта да кажем. Дошао сам и почео егзибиционим мечевима како бих био спремнији. Сачувао сам веру да могу да играм против најбољих играча на свету, срећан сам, дошао сам са осмехом и дао све од себе.  

Упитан је да ли му је породица у Италији или на трибинама.

- Породица је код куће и остаће код куће, почео је уз осмех па наставио поруком:

У Италији је сада 8.20, тако да им поручујем - "добро јутро, људи", не само породици, свима који су ми блиски и италијанским навијачима... поручио бих, трудимо се, имамо и мушки дубл овде, лепо је имати Италијане у завршници, поручио је Синер.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".