Брин Спејчер осуђена је у уторак на две године условне казне, као и 100 сати друштвено корисног рада због убиства свог дечка Чеда О'Мелије 2018. године, човека са којим је излазила неколико недеља.

Истрага је показала да је ножем убола О'Мелију више од 100 пута, а истовремено је нанела повреде и себи.

Након што је у уторак пресуду изрекао судија Вишег суда округа Вентура Дејвид Ворли, Спејчерова и њена породица су заплакали од олакшања, док је отац жртве рекао да је изрицање пресуде представљало опасан преседан.

- Судија је управо дао дозволу свима у држави Калифорнији који пуше марихуану да некога убију - рекао је Шон О'Мелија, према писању медија.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

Казна је изречена скоро четири године након што је Шпејчер отишао у О'Мелиин стан, где су заједно конзумирали марихуану, саопштило је Окружно тужилаштво округа Вентура.

Фото: Вентура Цоунтy Дистрицт Атторнеy

 

- Спејчер је имала негативну реакцију на марихуану и патила је од онога што стручњаци називају психотичним поремећајем изазваним канабисом. Од тог тренутка па надаље, она није имала контролу над својим поступцима - наводи се у саопштењу. 

- Током те психотичне епизоде, Спејчер је више пута убо господина О'Мелија убивши га.

Полицајци који су се јавили у стану нашли су О'Мелију како лежи у локви крви, а поред је стајала Спејчер која је "хистерично вриштала са ножем у рукама". Пре него што су полицајци успели да је разоружају, Спејчер је зарила оружје, нож за хлеб са дугим назубљенима сечивом, себи у врат, наводи се у саопштењу окружног тужиоца.

Фото: Вентура Цоунтy Схерифф’с Office

 

Полицајци су користили тејзер и пендреке како би разоружали и савладали Спејчер, саопштиле су власти. 

Хитна помоћ је на лицу места прогласила смрт Чеда О'Мелија. 

Спејчер је порота на крају осудила за убиство из нехата.

Вентура Цоунтy Стар је известио да су дан пре изрицања пресуда, породица и пријатељи О'Мелије марширали испред центра окружне владе, носећи натписе на којима је писало: „108 убода је озбиљан злочин“ и „Судија Ворли, урадите праву ствар."

Адвокат Брин Спејчер, Боб Шварц рекао је да је задовољан пресудом, пренео је лист.

- Судија Ворли је поступио исправно и храбро - рекао је Шварц.

(CBS News)

БОНУС ВИДЕО: