Brin Spejčer osuđena je u utorak na dve godine uslovne kazne, kao i 100 sati društveno korisnog rada zbog ubistva svog dečka Čeda O'Melije 2018. godine, čoveka sa kojim je izlazila nekoliko nedelja.

Istraga je pokazala da je nožem ubola O'Meliju više od 100 puta, a istovremeno je nanela povrede i sebi.

Nakon što je u utorak presudu izrekao sudija Višeg suda okruga Ventura Dejvid Vorli, Spejčerova i njena porodica su zaplakali od olakšanja, dok je otac žrtve rekao da je izricanje presude predstavljalo opasan presedan.

- Sudija je upravo dao dozvolu svima u državi Kaliforniji koji puše marihuanu da nekoga ubiju - rekao je Šon O'Melija, prema pisanju medija.

Foto: Fejsbuk printskrin

 

Kazna je izrečena skoro četiri godine nakon što je Špejčer otišao u O'Meliin stan, gde su zajedno konzumirali marihuanu, saopštilo je Okružno tužilaštvo okruga Ventura.

Foto: Ventura County District Attorney

 

- Spejčer je imala negativnu reakciju na marihuanu i patila je od onoga što stručnjaci nazivaju psihotičnim poremećajem izazvanim kanabisom. Od tog trenutka pa nadalje, ona nije imala kontrolu nad svojim postupcima - navodi se u saopštenju. 

- Tokom te psihotične epizode, Spejčer je više puta ubo gospodina O'Melija ubivši ga.

Policajci koji su se javili u stanu našli su O'Meliju kako leži u lokvi krvi, a pored je stajala Spejčer koja je "histerično vrištala sa nožem u rukama". Pre nego što su policajci uspeli da je razoružaju, Spejčer je zarila oružje, nož za hleb sa dugim nazubljenima sečivom, sebi u vrat, navodi se u saopštenju okružnog tužioca.

Foto: Ventura County Sheriff’s Office

 

Policajci su koristili tejzer i pendreke kako bi razoružali i savladali Spejčer, saopštile su vlasti. 

Hitna pomoć je na licu mesta proglasila smrt Čeda O'Melija. 

Spejčer je porota na kraju osudila za ubistvo iz nehata.

Ventura County Star je izvestio da su dan pre izricanja presuda, porodica i prijatelji O'Melije marširali ispred centra okružne vlade, noseći natpise na kojima je pisalo: „108 uboda je ozbiljan zločin“ i „Sudija Vorli, uradite pravu stvar."

Advokat Brin Spejčer, Bob Švarc rekao je da je zadovoljan presudom, preneo je list.

- Sudija Vorli je postupio ispravno i hrabro - rekao je Švarc.

(CBS News)

BONUS VIDEO: