Српски тенисер Новак Ђоковић у петак игра полуфинале Аустралијан опена против Јаника Синера, а ни овога пута му организатори нису изашли у сусрет. И трећи пут заредом - одлучено је да Ђоковић игра у дневном термину, што није добра вест ни за њега због јаког сунца, али није добра вест ни за навијаче у Србији.

То значи да ће Ђоковић против Синера играти у петак од 4.30 ујутру по централноевропском времену, односно 14.30 по локалном. Тако је било иначе и против Адријана Манарина и против Тејлора Фрица, с тим да је у првом случају играо под затвореним кровом, док је у другом меч каснио два сата и температура није била толико "ужасна" као што је могла да је изашао у правом термину. Зато га сад чека можда и највећи изазов до сада.

Мало је очекивано да ће овога пута Ђоковићев меч на "Род Лејвер арени" каснити јер су на програму прво дублови, где постоји минимална шанса да се меч одужи, тако да већ сада знамо да у петак ујутру морамо да навијамо будилнике како би могли да гледамо наступ српског аса.

Ово ће иначе бити седми меч који играју Ђоковић и Синер до сада, а српски тенисер води 4:2 у међусобним дуелима. Ипак, памтимо како је славио у мечу Дејвис купа и тако оставио Србију без шансе да дође до трофеја.

Што се тиче другог меча полуфинала Аустралијан опена, Медведев и Зверев ће око 9.30 по времену у Србији на терен, ако се не одужи меч Синера и Ђоковића. С обзиром на то како су обојица играла до сада, то је више него извесно пошто многи верују да нас чека прави маратон.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".