Они су се повукли из естрадног живота, и живе у иностранству, али су, појавивши се на сцени привукли значајну пажњу и снимили више хитова.

Године 1997, Милош је у интервјуу за лист "Сабор" говорио о синовима и њиховом бављењу музиком. Истакао је да је Мирослав опседнут музиком од малих ногу, док је Банета терао да се посвети певању, што је он дуго одбијао. Том приликом, Бојанић је демантовао и трачеве да са старијим сином није у добрим односима, а шта је све рекао том приликом, прочитајте у наставку:

Чиме ће се Мирослав бавити кад изађе из војске?

- Музиком, највероватније. За разлику од Банета, који је све шокирао одлуком да постане певач, Мирослав је од малих ногу опседнут музиком. Зато је и отишао у војску чим је напунуо 18 година, да би што пре испунио ту обавезу. Када се врати кући, намерава да оформи групу са којом ће озбиљно радити. Њега денс, диско и остали стилови које воле његови вршњаци, уопште не занимају. Он је народњак у души, а заљубљен је у праву, изворну народну песму. То ће, вероватно, наставити да пева за своју душу, али, професионално ће морати да се прилагођава комерцијаним трендовима.

Фото: Архива ТВ Новости

 

Када је Бане имао 16 година, ни за хиљаду марака, колико сте му нудили, није пристајао да запева, а само две-три године касније постао је професионални певач. Шта се то у њему нагло преломило?

- Мислим да то никада нећу успети да одгонетнем. На испраћају је, у част млађег брата, често узимао микрофон, а гледајући га како пева, Брена, Боба и Пеја су ми рекли: "Ми у ово још не можемо да поверујемо!" Они Банета знају од времена када је био дечак и знају да, упркос томе што је ишао у музичку школу, нико ни пушком није могао да га натера да запева. А шта се у њему преломило - то сигурно ни сам Бане не зна!

Фото: Архива ТВ Новости

 

- Ја сам њему за 18. рођендан купио нови "бе-ем-ве", ауто који је за младог човека био појам у то време, али нисам хтео да му купујем бензин. То је био мој трик, јер је, по повратку из војске, требало да размишља о томе чиме ће се бавити и како ће себи обезбедити егзистенцију. Прича о томе како је упознао групу "Ципирипи" и постао певач, позната је. Да се разумемо - логично је и нормално да ћу све што сам стекао оставити својим синовима, али васпитавам их тако да и сами морају да раде. Ја сам се увек трудио да створим све што им је требало, али својим већим успехом сматрам то што су обојица постали врло фини момци, омиљени не само међу вршњацима, него и међу старијима. Не пију, не пуше, о дрогама нема ни помена. Мој крањи животни резултат је да их "ставим на ноге" и да не морам да бринем о њиховој егзистенцији.

Бане је последњу плочу снимио без групе "Ципирипи". Да ли је то био солистички излет, или се сасвим одвојио од њих?

- Од самог почетка био је договор да Бане ради са њима док не буде стекао певачко искуство неопходно за самосталан рад. Сада припрема другу солистичку плочу, а још уочи изласка прве, у групи "Ципирипи" заменио га је певач Божа, наш Новосађанин. Бане је са њима и данас у одличним односима.

Фото: АТА имагес

 

Али, прича се да више није и са вама.

- Први пут чујем за ту причу! Највећа трагедија мог живота била би када бих био у лошим односима са својим рођеним дететом! У историји моје породице, тако нешто се заиста никад није догодило. Постоје различита мишљења, па и сукоби мишљења, али то је нормално, и тога има у свакој породици. Бане, Мирослав и ја смо као једна душа и бићемо док сам жив. Не постоји грех који би могао да поремети наше односе. Могу да умрем незадовољан неким њиховим поступцима, али не могу бити у лошим односима са својим синовима. Но, трачеви су неизбежни пратиоци популарности, и пљуште баш онда када је човек у зениту. Сетите се шта се све причало о Здравку Чолићу, Драгану Џајићу, Лепој Брени... Ја сам имао среће да, за протеклих 15 година рада на естради, ништа лоше о мени није ни написано, ни речено. А ево, и мој син Бане, омиљен је међу колегама и сарадницима.

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "Сабору", 6. јануара 1997. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".