Oni su se povukli iz estradnog života, i žive u inostranstvu, ali su, pojavivši se na sceni privukli značajnu pažnju i snimili više hitova.

Godine 1997, Miloš je u intervjuu za list "Sabor" govorio o sinovima i njihovom bavljenju muzikom. Istakao je da je Miroslav opsednut muzikom od malih nogu, dok je Baneta terao da se posveti pevanju, što je on dugo odbijao. Tom prilikom, Bojanić je demantovao i tračeve da sa starijim sinom nije u dobrim odnosima, a šta je sve rekao tom prilikom, pročitajte u nastavku:

Čime će se Miroslav baviti kad izađe iz vojske?

- Muzikom, najverovatnije. Za razliku od Baneta, koji je sve šokirao odlukom da postane pevač, Miroslav je od malih nogu opsednut muzikom. Zato je i otišao u vojsku čim je napunuo 18 godina, da bi što pre ispunio tu obavezu. Kada se vrati kući, namerava da oformi grupu sa kojom će ozbiljno raditi. NJega dens, disko i ostali stilovi koje vole njegovi vršnjaci, uopšte ne zanimaju. On je narodnjak u duši, a zaljubljen je u pravu, izvornu narodnu pesmu. To će, verovatno, nastaviti da peva za svoju dušu, ali, profesionalno će morati da se prilagođava komercijanim trendovima.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

Kada je Bane imao 16 godina, ni za hiljadu maraka, koliko ste mu nudili, nije pristajao da zapeva, a samo dve-tri godine kasnije postao je profesionalni pevač. Šta se to u njemu naglo prelomilo?

- Mislim da to nikada neću uspeti da odgonetnem. Na ispraćaju je, u čast mlađeg brata, često uzimao mikrofon, a gledajući ga kako peva, Brena, Boba i Peja su mi rekli: "Mi u ovo još ne možemo da poverujemo!" Oni Baneta znaju od vremena kada je bio dečak i znaju da, uprkos tome što je išao u muzičku školu, niko ni puškom nije mogao da ga natera da zapeva. A šta se u njemu prelomilo - to sigurno ni sam Bane ne zna!

Foto: Arhiva TV Novosti

 

- Ja sam njemu za 18. rođendan kupio novi "be-em-ve", auto koji je za mladog čoveka bio pojam u to vreme, ali nisam hteo da mu kupujem benzin. To je bio moj trik, jer je, po povratku iz vojske, trebalo da razmišlja o tome čime će se baviti i kako će sebi obezbediti egzistenciju. Priča o tome kako je upoznao grupu "Cipiripi" i postao pevač, poznata je. Da se razumemo - logično je i normalno da ću sve što sam stekao ostaviti svojim sinovima, ali vaspitavam ih tako da i sami moraju da rade. Ja sam se uvek trudio da stvorim sve što im je trebalo, ali svojim većim uspehom smatram to što su obojica postali vrlo fini momci, omiljeni ne samo među vršnjacima, nego i među starijima. Ne piju, ne puše, o drogama nema ni pomena. Moj kranji životni rezultat je da ih "stavim na noge" i da ne moram da brinem o njihovoj egzistenciji.

Bane je poslednju ploču snimio bez grupe "Cipiripi". Da li je to bio solistički izlet, ili se sasvim odvojio od njih?

- Od samog početka bio je dogovor da Bane radi sa njima dok ne bude stekao pevačko iskustvo neophodno za samostalan rad. Sada priprema drugu solističku ploču, a još uoči izlaska prve, u grupi "Cipiripi" zamenio ga je pevač Boža, naš Novosađanin. Bane je sa njima i danas u odličnim odnosima.

Foto: ATA images

 

Ali, priča se da više nije i sa vama.

- Prvi put čujem za tu priču! Najveća tragedija mog života bila bi kada bih bio u lošim odnosima sa svojim rođenim detetom! U istoriji moje porodice, tako nešto se zaista nikad nije dogodilo. Postoje različita mišljenja, pa i sukobi mišljenja, ali to je normalno, i toga ima u svakoj porodici. Bane, Miroslav i ja smo kao jedna duša i bićemo dok sam živ. Ne postoji greh koji bi mogao da poremeti naše odnose. Mogu da umrem nezadovoljan nekim njihovim postupcima, ali ne mogu biti u lošim odnosima sa svojim sinovima. No, tračevi su neizbežni pratioci popularnosti, i pljušte baš onda kada je čovek u zenitu. Setite se šta se sve pričalo o Zdravku Čoliću, Draganu DŽajiću, Lepoj Breni... Ja sam imao sreće da, za proteklih 15 godina rada na estradi, ništa loše o meni nije ni napisano, ni rečeno. A evo, i moj sin Bane, omiljen je među kolegama i saradnicima.

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru", 6. januara 1997. *

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".