Саша је после првог разговора разочарао када ју је видео.То није била певачица која је њима тада била потребна. Међутим, сачекао је и решио да јој да шансу: 

- Учинило ми се да је тада имала 100 килограма, мада каже да је имала 85 кила. Одмах сам је питао и она ми је рекла 85, а ја кажем: "Мени се чини да имаш 185, али нема везе, то му дође то" -изјавио је Саша, а онда наставио да износи детаље догађаја из којих се развила велика звезда: 

- Долази Брена у кожним панталонама, кожном прслуку, бела кошуља, уфрћкана коса, образи дебели па још пегава... Када смо је видели спустили смо главе. Брена тада није причала као сада, већ: "Ђе сте момци...", оно право босански, брчански. Попричали смо мало са њом, рекла је да је уписала Економски факултет у Београду, да суботом мало пева игранке. Кад је отишла, рекао сам да нема шансе - прича Поповић, па наставља:

Фото: З. Кнежевић

 

- Кад је те вечери кренула песма Тине Тарнер, Брена је Спаси отела микрофон и запевала. Ја сам се побунио, а она мени: "Шути болан". Отпевала је, оставила микрофон и рекла Спаси: "Тако се пева". Добро је она то отпевала, али онако јака каква је била, а Спаса... ммм, јао, мирише, штикле, минић, лепа... Међутим, ова петорица осталих, договоре се с Бреном да она дође на пробу, а ја нећу, просто нисам хтео с њом. Они ме убеђују, има она штофа, треба с њом да се ради, али ја и даље не желим!

Лепа Брена је када је коначно примљена у бенд тражила од Поповића једну плату унапред, како би могла да се дотера и купи гаредеробу која је атрактивна била у то време: 

- А онда се догодио 6. април. Наш заједнички пријатељ Цака је дошао и довезао Брену, побегла је од куће. Кроз прозор гледамо како је Брена дошла са сивим кофером, завезаним канапом. Гледамо тај велики кофер, долази она, кажем ја Мићи из хотела да нам је стигла певачица, јао он срећан, виче: "Браво мајсторе", а онда је погледао, ухватио ме за крагну и рекао ми: "Рекао сам ти да доведеш певачицу, не трафо-станицу!". Питао ме да ли сам нормалан, а уверавао сам га да ће све бити океј. Добила је Брена собу, нас шесторица смо дошли код ње, донела је она ципеле и гардеробу, одвезала канап, а кад сам видео ствари, рекао сам јој: "Брено, ово неће ваљати". Међутим, она након пар дана тражи од мене плату унапред, оде до града, среди фризуру, шминку, купи нову гардеробу. То је била највећа трансформација коју сам ја икада видео, ми сви попадали. Тако је Фахрета Јахић постала Лепа Брена, а све остало је историја. Испричао је Саша Поповић у емисији "Шта сам теби и ко сам себи".

Фото: АТА имагес