Познатом босанском певачу халиду Бешлићу, стопирана је градња виле у Пељешцу у хрватској општини Драче. Утврђено је да је дозволу за градњу добио тек крајем прошле године, када је кућа била изграђена до крова, саопштавају хрватски медији.

Осим Халиду, државни инспекторат решио је да затвори градилиште још неколико власника који су решили да себи приуште плацеве на луксузној дестинацији.

Фото: Н. Скендерија

 

- Купио сам парцелу од пријатеља, односно његове ћерке, која има фирму, и она гради комплекс од 12 кућа. Све је купљено већ с грађевинском дозволом. То неће бити екстра луксузна вила, него кућа од 170 квадрата. Свакако ћу имати базен пред кућом. Верујем да ће бити готова идуће године, не знам хоћу ли успети до лета. Видећемо. Одлучио сам се за то место због мира, лепоте и близине Сарајеву - причао је Бешлић за Сторy.хр крајем 2023. године.

У власничком листу наводи се да је уговор о купопродаји некретнине оверен још 16. августа, а почетком децембра 2023. је 12 луксузних вила било изграђено готово до крова, али већина без грађевинске дозволе.

Фото: В. Данилов

 

На упит који су из Империјал.нет послали надлежним институцијама за издавање дозвола на тој локацији, стигао је одговор да је на Бешлићево име дозвола издата 20. децембра 2023. године.

- Захваљујемо на додатном упиту. Као што смо навели у претходно Вам достављеном одговору, грађевинска инспекција Државног инспекторат обавила је инспекцијски увид на локацији из Вашег упита, а који се односи на десет градилишта на којима се изводе грађевински радови. На два градилишта нису утврђене повреде закона, за једно градилиште утврђено је како се радови изводе без грађевинске дозволе, док је за осталих седам утврђено да се изводе без извршне грађевинске дозволе. Складно чл. 119. Ст. 3 Закона о Државном инспекторату обустављено је даљње грађење постављењем посебног службеног знака "ЗАТВОРЕНО ГРАДИЛИШТЕ". Даљњи инспекцијски поступак је у току - пише у одговору Државне инспекције Републике Хрватске.

Јасно је да осим власницима који су купили плацеве, неће бити лако ни фирми која их је продала да се носи са последицама ове одлуке. Подсећања ради, они су сви почели градњу кућа пре него што су добили дозволу. Новчана казна је укључена, али још није познато колико ће износити- навели су на сајту Империјал.нет.

Поводом овог немилог догађаја огласио се и певач:

- Немам коментар због хрватских медија. Ја имам дозволу и све је океј. Хоће назор аферу, не знам коме то треба - био је јасан Халид Бешлић за Клиx.ба.

БОНУС ВИДЕО: