Српски тенисер Новак Ђоковић добио је неочекиваног противника на Аустралијан опену - организатора турнира - јер како другачије објаснити одлуку о термину меча који је добио за четвртфинале? Најбољи тенисер света и најуспешнији тенисер у историји Аустралијан опена, играће други пут заредом у дневном термину и то је подједнако лоша вест за њега, колико и за све навијаче у Србији који ће морати раније да се буде!

Прецизније, Новак Ђоковић и Тејлор Фриц ће меч четвртфинала играти рано ујутру у уторак, не пре 4.30 по централноевропском времену. То је иначе око 14.30 у Мелбурну, што ће рећи да ће Ноле морати да игра по најјачем сунцу од почетка Аустралијан опена јер се чак очекује температура од 29-30 степени Целзијуса.

С обзиром на његове честе проблеме са дисањем, као и не тако идеално стање са прехладом која га мучи од почетка турнира, ово свакако неће бити од помоћи против одличног Тејлора Фрица. Јасно је и да сигурно Ђоковић није инсистирао на томе да игра у дневној сесији, него је као и обично тражио ноћну, али никоме није јасно зашто су организатори одлучили да најатрактивније име на турниру ставе у тај термин.

Ђоковић је иначе имао 15 узастопних мечева на Аустралијан опену од 2021. до меча осмине финала 2024. године у ноћној сесији, а сада ће "везати" два дневна. Видели смо да му то није био велики проблем против Манарина, али је у том тренутку играо практично у дворанским условима због кише у Мелбурну.

Видећемо како ће се сада прилагодити на услове, али је ово свакако отежавајућа околност у деветом сусрету који игра против Тејлора Фрица. Победио га је свих осам пута до сада, а управо су у Аустралији 2021. године одиграли један од најузбудљивијих мечева када је Новак успео да слави 3:2 упркос повреди трбушног зида. Тада је, између осталог, Фриц изјавио да није сигуран да је Ноле био уопште повређен и само је себи направио проблем...

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".