Одмах након меча изнео је своје виђење Новак.

-Велики меч, мој најбољи до сада, од почетка турнира и ове године. Морам да будем задовоњан игром, истакао је себе у трећем сету, били смо прилично изједначени. Имао сам неколико чистих удараца, добро сам сервирао и добио меч у три сета. Ечевери је добар тенисер. Добио је Ендија Марија и Гаела Монфиса без изгубљеног сета. Нашао сам свој ритам и играо најбољи тенис. Увек захтевам највише од себе. Ствари се одвијају у позитивном правцу. Данас сам урадио све што сам желео, имао сам јуче и један тренинг. рекао је Ђоковић.

Говорио је о "тензијама" са стручним штабом...

- То су узбудљиве ствари, нисам сигуран да су здраве тензије, пролазимо кроз добре и лоше ствари. Изазови су велики увек се бавим собом на терену. Ту су увек тренери да ми помажу. Јако је добро да смо у могућности да поразговарамо са тренерима. Увек је занимљиво и јако добро док побеђујем.

Ђоковић је одиграо свој 100. меч у Мелбурну, остварио 92. победу, па се вратио на своје почетке у Београду... Отворио је душу пред навијачима у Род Лејвер арени.

- Покушаћу да будем кратак. Благословен сам чињеницом да ми живот тече овако. Деведесете године нису биле лаке за мене и моју породицу. Без тога не бих могао да остварим свој сан у овом скупом спорту, посебно у мојој земљи у односу на колективне спортове. У јуниорским данима било је тешко због ресорса, требало је наћи новац, све се рефлектује што радимо током сезоне на људе у Србији и моју породицу, хвала и њима за све што сам урадио.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".