- Имамо изазове не само од Руске Федерације и могуће ескалације, имамо велике унутрашње изазове. Добио сам информацију да ће се у нашој земљи десити државни удар 1. и 2. децембра - казао је Зеленски, пренео је Ројтерс.

Он је изнео и детаље који се односе на покушај државног удара, али није довео Русију у везу с тим.

Истовремено Русија гомила снаге у близини границе с Украјином, а Кијев, САД и НАТО изражавају забринутост због могућег руског напада, што је Кремљ одбацио као лажан и алармантан наговештај, навела је агенција.

Зеленски је у вези с тим поновио да Украјина у потпуности контролише своје границе и да је потпуно спремна за сваку ескалацију.

- Могућност рата великих размера са Русијом постоји, али постоји и огромна количина страха који истичу разни медији по овом питању - нагласио је председник Украјине, пренео је ТАС С.

- Верујем да таква могућност постоји сваки дан, али верујем у то да се изазивање страха дешава данас. Желим да истакнем да постоји огромна количина застрашивања од стране неких медија у смислу да ће сутра доћи до рата - рекао је Зеленски на конференцији за новинаре.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".