Словеначки лист Дело наводи да се они налазе у пећинском тунелу на отприлике 2,4 километра од улаза у пећина.

фото: JAMARSKA REŠEVALNA SLUŽBA

 

Наводи се да је водостај у недељу почео да опада током вечери, а коначна одлука се очекује данас након сагледавања ситуације.

На Фејсбук профилу Пећинске спасилачке службе синоћ је објављено да се "екипа пећинских ронилаца ЕХИ успешно вратила из пећине нешто после 21 час".

- Психофизичко стање заробљених је и даље веома добро и стабилно, у биваку им је топло и адекватно су снабдевени залихама хране и пића и грејним уређајима. Вода је полако почела да се повлачи и надајмо се да ће се до јутра ситуација поправити до те мере да већ сутра може да почне спасавање заробљених људи. Више о стању водостаја и плану спасавања биће познато у раним јутарњим часовима - пише у посту те службе.

Словеначки премијер Роберт Голоб навео је јуче да је у мислима са петоро људи заробљених у Крижној јами и свима онима који обезбеђују успешан ток акције спасавања.

 

 

Он је додао да верује у стручан рад интервентних тимова који покушавају да их спасу.

- Знам да у свом послу доносе праве одлуке и да се на њих можемо ослонити. Да се све заврши брзо и успешно - написао је Голоб на друштвеној мрежи X (бивши Твитер).

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".