Slovenački list Delo navodi da se oni nalaze u pećinskom tunelu na otprilike 2,4 kilometra od ulaza u pećina.

foto: JAMARSKA REŠEVALNA SLUŽBA

 

Navodi se da je vodostaj u nedelju počeo da opada tokom večeri, a konačna odluka se očekuje danas nakon sagledavanja situacije.

Na Fejsbuk profilu Pećinske spasilačke službe sinoć je objavljeno da se "ekipa pećinskih ronilaca EHI uspešno vratila iz pećine nešto posle 21 čas".

- Psihofizičko stanje zarobljenih je i dalje veoma dobro i stabilno, u bivaku im je toplo i adekvatno su snabdeveni zalihama hrane i pića i grejnim uređajima. Voda je polako počela da se povlači i nadajmo se da će se do jutra situacija popraviti do te mere da već sutra može da počne spasavanje zarobljenih ljudi. Više o stanju vodostaja i planu spasavanja biće poznato u ranim jutarnjim časovima - piše u postu te službe.

Slovenački premijer Robert Golob naveo je juče da je u mislima sa petoro ljudi zarobljenih u Križnoj jami i svima onima koji obezbeđuju uspešan tok akcije spasavanja.

 

 

On je dodao da veruje u stručan rad interventnih timova koji pokušavaju da ih spasu.

- Znam da u svom poslu donose prave odluke i da se na njih možemo osloniti. Da se sve završi brzo i uspešno - napisao je Golob na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".