Некада се жанр филма не поклапа у потпуности са вашом личношћу, али је сигурно да може да се сазна свашта занимљиво о вашој личности на основу вашег укуса за тип филма.

Хајде да откријемо шта се то крије иза оваквог одабира.

1. Акција

Већина људи када помисли на акционе филмове, углавном се прво сете експлозија и много борби, те самим тим веоватно ту неку "живу" и активну црту преписују и људима који обожавају ове филмове. Не, они нису нужно агресивни, али ће вас изненади да су изузетно продуктивни, марљиви и људи чији је мозак у константном раду на стварању планова, идеја, као и испуњење истих.

Акциони филмови су поуздани, чини се да ствари увек раде у корист Џона Меклејна, Брајана Милса или било ког филма са Арнолдом Шварценегером, ма колико то смешно изгледало. Ово чини филмове скоро предвидљивим, али на утешан начин. То може значити да сте поуздани и вредни. Такође сте прави навијач и дајете 100 одсто свему што желите да постигнете. Дакле, ако су њихови филмови базирани на акцији, знајте да су то људи верни остварењу циљева и врло поуздани, пише у чланку на "Линкедин".

Фото: Профимедиа/Јутјуб принтскрин/SPECTRO 9

 

2. Анимација

Ово вероватно није изненађење за било кога, па ни за вас љубитеље цртаних филмова, али у души сте и даље дете. Одрасли сте уз филмове из "Дизнија" и "Дримворкса" и никада их нисте прерасли, и то са добрим разлогом. Они су шармантни, духовити, а истовремено једноставни и јединствени. То само показује да сте позитивни као особа, али и да сте веома маштовити и да за све у вашем свету пролази кроз одређену песму и мелодију. Додуше, велике су шансе су да сте ви онај "чудан" у групи пријатеља. Али, не брините, ви се одлично поклапате са вашом интуицијом, ма колико да вам средина говори супротно.

Дакле - када иду лево, ви идете десно. Није вам проблем да поново одгледате неки легендарни цртани филм из ваше младости, али и да испратите премијере нових или чак оних, који су предвиђени за нешто старије генерације.

Несумњиво сте креативни и авантуристички расположени и сви око вас то воле. Немојте се стидети што већ познајете све реплике "Мале сирене" или што "цупкате" уз песме "Краља лавова", одлично то радите!

3. Комедија

Ако је једино битно код филма да је комедија, ви сте особа која плени ентузијазмом и најчешће сте она најведрија особа у друштву. Међутим, ово је много више од само особине, веровали или не. Комедија је жанр заснован на беди и јаду - туђем или сопственом. Углавном ликове које посматрамо у комедији, прати нека несрећа или су у невољи и не могу да се снађу, па су нам веома смешне реакције, реплике и поступци главних ликова и споредних. Да се било коме догађа таква ситуација у стварности, ни у сновима не бисте помислили да чините оно што чини лик из ваше омиљеног комичног филма. Но, овај избор управо открива нова поља о вама.

Фото: Јутјуб принтскрин/Centar film

 

Каква год да је незгодна ситуација, тужна или трагична, врло брзо можете себе вратити у "колосек". Ако се неком другом нешто дешава, на веома оптимистичан и разуман начин умете да пружите подршку и отворити им врата, када мисле да су у ћорсокаку. Ви се јаду смејете у лице и то сви примећују и диве вам се.

Креативни сте и духовити, али и особа коју треба чувати за пријатеља.

4. Документарни

Неко ко воли документарце и најрадије их гледа у слободно време, јесте особа која је веома компликована. Ови људи обожавају да учи о новим стварима, о прошлости и неконвенционалним стварима, а врло често нова сазнања и "лекције" деле са својим пријатељима.

Међутим, врло често не постоји граница код вас који волите документарце. Тако, често се занесете у жељи да и другима пренесете нова сазнања, желели они то или не.

5. Драма

Уколико обожавате драме, то је само знак да сте особа која се води емоцијама. Било да вам неки филм изазива микс емоција, ви сте задовољни тим филмом. Ви сте особа од емпатије и желите свима да помогнете. Погађају вас туђе несреће и врло брзо те ситуације у вама буде психолога и хероја. Међутим, дешава се и да овај жанр превагне и на "другу страну", па тако почињете да компликујете ствари без разлога и стварате несугласице.

6. Хорор

Ретко коме је опуштајуће или занимљиво гледати страшне филмове. Било да су то трилери или прави хорои, ове особе налазе нешто занимљиво у тако нечему. Љубитељи хорор филмова су познати као екстроверти у својој групи. Они су такође људи који за све траже решење, али разлог како се нешто издешавало. Веома су брзи у деловању и решавању проблема, али исто тако воле да тумаче туђе личности.

То такође значи да су независни и имају велику снагу и понос. Без обзира колико застрашујуц́е изгледало, са сваким изазовом и животном фазом се суочавају храбро и одлучно.

7. Љубавни

Лошије вести за оне који обожавају романтичне филмове - временом постајете емотивно нестабилнији. Упијате туђе боли, али вас разнежи неки леп гест или доказ љубави. Срећни сте једино онда када љубав победи на крају, у супротном се осећате "потонуло". Међутим, ви сте особа која се радује туђим успесима и туђој срећи, много више него сопственој и зато вас људи желе у окружењу.

8. Научна фантастика

Научна фантастика је прави спој свега за љубитеље тог жанра. То је спој маште, компликованих процеса који подразумевају знање и интелект, али и неки вид акције. Тако, љубитељи научне фантастике врло лако и брзо примају информације и брзо их обрађују.

Међутим, љубитељи научне фантастике такође могу бити бунтовни. Обожаватељи ових филмова не само да су против ауторитета, вец́ би могли бити и мало параноични. Не верује баш лако ни у шта.

БОНУС ВИДЕО: