Новогодишњи празници никако не могу да прођу без филмова "Хајде да се волимо". Сво воле да гледају Лепу Брену у разним догодовштинама. Први део снимљен је 1987. године и већина сматра да је он и најбољи од сва три дела.

Уз ово остварење одрасле су генерације и данас бележи високу гледаност кад год се приказује, а млађа публика остаје без даха током сцене када Брена скаче са Старог моста у Мостару у Неретву док бежи од отмичара.

Фото: Јутјуб принтскрин/Lepa Brena

 

 

Ипак, познато је старијој публици, певачица је у овој сцени користила каскадера. Скок је извео Јадранко Финк.

Прича о чувеном Мостару, који је у то време важио за једног од најбољих скакача на просторима Југославија, тера сузе на очи.

Екипа Курира је у лето 2020. године посетила Мостар и пронашла његовог брата Горана баш поред Неретве испод чувеног моста. У то време био је у пензији, али је радио с туристима, возио их је чамцем по Неретви. Он је радо са нама поделио причу о брату, а вратио се у време и када је сниман филм "Хајде да се волимо".

Фото: Инстаграм принтскрин/estradnimuzickivremeplov

 

 

И сам се појавио у чувеном остварењу.

- Ја сам био дублер једном од Брениних отмичара. Носио сам мантију. Скочио сам с моста на ноге и зато су ме платили мање од брата, али је и мој хонорар био задовољавајући, отприлике дупло мањи од Јадранковог - присетио се тада Горан, коме је разговор о брату натерао сузе на очи.

- "Хајде да се волимо" сниман је 1987. године. Брена је дошла са екипом филма у Мостар, били су ту четири дана. Сећам се да је била баш фина девојка, иако је већ тада била највећа звезда у држави. Мог брата је режисер Александар Ђорђевић видео баш овде на мосту. Јадранко је био скакач. Одговарао је конституцијом за Брениног дублера. Био је висок и витак као она. Режисер је пришао Јадранку, дао му понуду и он ју је одмах прихватио. Нашминкали су га, ставили му плаву перику, обукли га у Бренину гардеробу и он је скочио. Пошто је носио наочаре за сунце на глави, оне су га расекле по челу кад је главом ударио у воду - присећа се Горан и открива један детаљ:

Фото: Фејсбук принтскрин/Lepa Brena

 

 

- Мој брат је извео скок, а Брена је била у плићаку и изронила из воде као да је она скочила.

Горан је открио да је Јадранко за овај посао био одлично плаћен.

- Платили су му милион динара. Тада је то било четири, пет плата. Кад би се претворило у садашњу вредност, то је око 3.000 конвертибилних марака, дакле око 1.500 евра. То је био изузетан хонорар, он је био презадовољан. После тога је постао још популарнији, иако су већ многи знали за њега због скокова које је изводио.

Јадранко је погинуо 1993. године у рату. Убијен је из снајпера. Његово име је уклесано у бетонске степенице које са моста воде до саме Неретве.

БОНУС ВИДЕО: