- Чаша шампањца са вољенима, разговори на свакодневне теме - пренели су медији речи председника.

Поред тога, у програму „Резултати године са Владимиром Путином“, председник је препоручио Русима да смисле неку врсту породичног одмора: да оду у позориште, на изложбу или да се баве спортом.

Председника су питали и коју од традиционалних новогодишњих салата преферира: оливије или харингу испод бунде. На шта је Путин у шали одговорио: „Зависи шта једеш".

А председник сматра да су деца и унуци најбољи поклони.
- Знате, поклон који се највише памти... Мислим да ће се многи у просторији, и они који нас слушају и виде, сложити да су највећи дар деца и деца наше деце. Ово је дар Свемогућег“, рекао је председник.

Фото: Профимедиа

 

У децембру 2021, у емисији „Москва. Кремљ. Путин“, пожалио се да не може сам да купи поклоне за своје унуке, али је покушао да учествује у томе.

- Делимично да. Нажалост, не идем у куповину. Али сада постоји могућност да нешто изаберемо на друге начине, а ја се трудим да то урадим сам и надам се да ће им се то допасти - рекао је тада председник.

Истовремено, Путинов секретар за штампу Дмитриј Песков је више пута приметио да председник води рачуна о пословима чак и током празника. Упркос одсуству званичних састанака и јавних догађаја, он стално ради са „папирима и подацима“, посебно пажљиво пратећи међународну ситуацију.

Пред крај 2022. Комсомолскаја правда је објавила сећања школских другова Владимира Путина о новогодишњим прославама још у совјетско време. Према речима једног од њихових другова из разреда, 1967. или 1968. године славили су празнике у селу Војбокало, Лењинградска област.

Фото: Профимедиа

 

- Волођа је кувао пилетину за свечани сто у некој врсти соса, прочитао је рецепт у кувару! – сећају се председникови другови из детињства

Поред тога, према њиховим сећањима, новогодишњу трпезу у породици будућег председника увек је припремао Путинов отац Владимир Спиридонович. Према речима председникових пријатеља из детињства, на столу је увек био бакалар у парадајзу.

- То јело увек је стајало на празничном столу у породици Путин. Било је укусно, али ми се чинило да има превише црног бибера - присећају се другови руског лидера.

БОНУС ВИДЕО: