- Čaša šampanjca sa voljenima, razgovori na svakodnevne teme - preneli su mediji reči predsednika.

Pored toga, u programu „Rezultati godine sa Vladimirom Putinom“, predsednik je preporučio Rusima da smisle neku vrstu porodičnog odmora: da odu u pozorište, na izložbu ili da se bave sportom.

Predsednika su pitali i koju od tradicionalnih novogodišnjih salata preferira: olivije ili haringu ispod bunde. Na šta je Putin u šali odgovorio: „Zavisi šta jedeš".

A predsednik smatra da su deca i unuci najbolji pokloni.
- Znate, poklon koji se najviše pamti... Mislim da će se mnogi u prostoriji, i oni koji nas slušaju i vide, složiti da su najveći dar deca i deca naše dece. Ovo je dar Svemogućeg“, rekao je predsednik.

Foto: Profimedia

 

U decembru 2021, u emisiji „Moskva. Kremlj. Putin“, požalio se da ne može sam da kupi poklone za svoje unuke, ali je pokušao da učestvuje u tome.

- Delimično da. Nažalost, ne idem u kupovinu. Ali sada postoji mogućnost da nešto izaberemo na druge načine, a ja se trudim da to uradim sam i nadam se da će im se to dopasti - rekao je tada predsednik.

Istovremeno, Putinov sekretar za štampu Dmitrij Peskov je više puta primetio da predsednik vodi računa o poslovima čak i tokom praznika. Uprkos odsustvu zvaničnih sastanaka i javnih događaja, on stalno radi sa „papirima i podacima“, posebno pažljivo prateći međunarodnu situaciju.

Pred kraj 2022. Komsomolskaja pravda je objavila sećanja školskih drugova Vladimira Putina o novogodišnjim proslavama još u sovjetsko vreme. Prema rečima jednog od njihovih drugova iz razreda, 1967. ili 1968. godine slavili su praznike u selu Vojbokalo, Lenjingradska oblast.

Foto: Profimedia

 

- Volođa je kuvao piletinu za svečani sto u nekoj vrsti sosa, pročitao je recept u kuvaru! – sećaju se predsednikovi drugovi iz detinjstva

Pored toga, prema njihovim sećanjima, novogodišnju trpezu u porodici budućeg predsednika uvek je pripremao Putinov otac Vladimir Spiridonovič. Prema rečima predsednikovih prijatelja iz detinjstva, na stolu je uvek bio bakalar u paradajzu.

- To jelo uvek je stajalo na prazničnom stolu u porodici Putin. Bilo je ukusno, ali mi se činilo da ima previše crnog bibera - prisećaju se drugovi ruskog lidera.

BONUS VIDEO: