Раде Ћосић опробаће се у филму као нови Бранимир Митровић Флојд!

У околини Београда снима се филм "Старт", који је инспирисан култном "Националном класом" (1979) у којој је главну улогу играо Драган Гага Николић.

Један од продуцената Никола Буровац открива све детаље:

- Радња филма је смештена у данашње време, односно 44 године после догодовштина чувеног Флојда. Главну улогу игра Раде Ћосић! Он ће бити главни возач који је ултраталентован, али анксиозни лик, или бриљира или разочара. После снимања у околини Београда направићемо паузу док не прође зима, па ћемо наставити на пролеће. Занимљиво је да ће у сценама трка возити "југо" до 1.100 кубика! - прича Буровац.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

 

 

Он открива да су велике улоге поверене и Ненаду Јездићу и Љубомиру Бандовићу, који глуме бивше тркачке шампионе.

- Јездић игра власника ауто-клуба у којем се поправљају "југићи" за ауто-трке. Његовог најбољег друга и главног мајстора глуми Бандовић. Њих двојица су у старој Југославији били најбољи тркачи и љути ривали, а сада су кумови и раде у истој радионици - прича Буровац и додаје да је главна женска улога поверена Христини Поповић:

- Она игра богаташицу која спонзорише ауто-клуб и малтретира Језду и Љубу, тражећи им резултате на ауто-тркама. Њен лик је помало инспирисан Вукосавом Лазаревић Шиљом, коју је у "Националној класи" глумила Горица Поповић.

Раде Ћосић је пресрећан због улоге у овом филму.

- Осим "Националном класом", филм је инспирисан и чувеним америчким хитом "Паклене улице". Биће то први српски филм о тркама, после више од 40 година. Обожавао сам Гагу у улози Флојда! Радујем се што ћу се наћи у улози возача тркачког аутомобила, јер су трке жеља и сан скоро сваког дечака - каже Раде и открива детаље своје улоге:

- Беба је инфантилан, али и страствен момак. И шармантан је, као што је био Гага Николић, као да му је син. У филму неће бити насиља, нити много псовки. Биће то комедија с елементима акције и драме.

"Старт" ће режирати Владимир Поповић, а премијера се очекује на јесен 2024. Филм ће се снимати у продукцији "Филм Плус Пицтурес", "Инновативе" и "Цинемашина".

И Андрија Милошевић у улози тркача

Фото: АТА имагес

 

 

Поред Радета Ћосића, у улози возача тркачких аутомобила наћи ће се и Андрија Милошевић.
- Он ће бити главна конкуренција Беби, којег глуми Раде. Биће то занимљива прича и једва чекам да људи погледају финални производ - каже продуцент Никола Буровац.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: