Случај из 2018. године догодио се у Техничкој школи у Чаковцу и сличан је овом који се догодио у Загребу. Наиме, професор Фрањо Драгичевић се потукао са двојицом 16-годишњих ученика. Како је рекао наставник, нападу је претходило то да су га гађали кредама, док су ученици тврдили да их је професор ударио у главу јер су причали на часу и нису хтели да изађу из учионице.

Након што је професор Фрањо постао главна тема, професори и ученици су кренули да деле своја искуства са ознаком "и ја сам Фрањо".

Тема је постала поново актуелна, а последњих дана су корисници на друштвеним мрежама објавили и нове исповести, преноси "Блиц".

Ово су само неке од узнемирујућих исповести професора из Хрватске:

 



 

Малтретирање професорке у Трстенику

Подсетимо, прошле године се на друштвеним мрежама појавио снимак из Техничке школе у Трстенику на ком је један од ученика стајао иза леђа професорки Марији Стевановић, због чега је она реаговала и рекла да је некултурно стајати некоме иза леђа.

Након тога јој је један ђак извукао столицу, а онда су остали ђаци почели да се смеју, док је један од ученика све снимао телефоном.

Основни суд у Трстенику осудио је почетком маја М.М. (18) најстаријег учесника инцидента, који се одиграо у Техничкој школи у Трстенику прошлог новембра.

Ученик М.М. је признао извршење кривичног дела злостављање и мучење и према њему је изречена мера појачаног надзора органа старатељства. Поступак против овог ђака, и поред пунолетства, водио се и по Закону о малолетним учионоцима кривичних дела и кривично-правној заштити малолетних лица на основу процене судских вештака о незрелости оптуженог у току истраге.

Отуда му се није изрекла санкција предвиђена чланом 137 Кривичног законика, већ мера појачаног надзора.

- И окривљени и Основно јавно тужилаштво су се одрекли права на жалбу, тако да је пресуда постала и правоснажна - наводе је тада извор "Новости" из Основног суда у Трстенику.

Са друге стране, поновљено суђење Н.Ж. (18), бившем ученику Техничке школе у Трстенику, који је пре годину дана измакао столицу професорки на часу,недавно није одржано пред Вишим судом у Крушевцу, јер се осумњичени није појавио и постоји могућност да је у иностранству, сазнале су "Новости" из више извора.

Очекује се расписивање потернице за Н.Ж. јер према незваничним информацијама, предочено да је напустио земљу у новембру. Тренутно се ради на провери ових информација, како би се утврдило да ли је заиста прешао неки од граничних прелаза и у ком тренутку се то догодило.

БОНУС ВИДЕО: