Slučaj iz 2018. godine dogodio se u Tehničkoj školi u Čakovcu i sličan je ovom koji se dogodio u Zagrebu. Naime, profesor Franjo Dragičević se potukao sa dvojicom 16-godišnjih učenika. Kako je rekao nastavnik, napadu je prethodilo to da su ga gađali kredama, dok su učenici tvrdili da ih je profesor udario u glavu jer su pričali na času i nisu hteli da izađu iz učionice.

Nakon što je profesor Franjo postao glavna tema, profesori i učenici su krenuli da dele svoja iskustva sa oznakom "i ja sam Franjo".

Tema je postala ponovo aktuelna, a poslednjih dana su korisnici na društvenim mrežama objavili i nove ispovesti, prenosi "Blic".

Ovo su samo neke od uznemirujućih ispovesti profesora iz Hrvatske:

 



 

Maltretiranje profesorke u Trsteniku

Podsetimo, prošle godine se na društvenim mrežama pojavio snimak iz Tehničke škole u Trsteniku na kom je jedan od učenika stajao iza leđa profesorki Mariji Stevanović, zbog čega je ona reagovala i rekla da je nekulturno stajati nekome iza leđa.

Nakon toga joj je jedan đak izvukao stolicu, a onda su ostali đaci počeli da se smeju, dok je jedan od učenika sve snimao telefonom.

Osnovni sud u Trsteniku osudio je početkom maja M.M. (18) najstarijeg učesnika incidenta, koji se odigrao u Tehničkoj školi u Trsteniku prošlog novembra.

Učenik M.M. je priznao izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje i prema njemu je izrečena mera pojačanog nadzora organa starateljstva. Postupak protiv ovog đaka, i pored punoletstva, vodio se i po Zakonu o maloletnim učionocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica na osnovu procene sudskih veštaka o nezrelosti optuženog u toku istrage.

Otuda mu se nije izrekla sankcija predviđena članom 137 Krivičnog zakonika, već mera pojačanog nadzora.

- I okrivljeni i Osnovno javno tužilaštvo su se odrekli prava na žalbu, tako da je presuda postala i pravosnažna - navode je tada izvor "Novosti" iz Osnovnog suda u Trsteniku.

Sa druge strane, ponovljeno suđenje N.Ž. (18), bivšem učeniku Tehničke škole u Trsteniku, koji je pre godinu dana izmakao stolicu profesorki na času,nedavno nije održano pred Višim sudom u Kruševcu, jer se osumnjičeni nije pojavio i postoji mogućnost da je u inostranstvu, saznale su "Novosti" iz više izvora.

Očekuje se raspisivanje poternice za N.Ž. jer prema nezvaničnim informacijama, predočeno da je napustio zemlju u novembru. Trenutno se radi na proveri ovih informacija, kako bi se utvrdilo da li je zaista prešao neki od graničnih prelaza i u kom trenutku se to dogodilo.

BONUS VIDEO: