Александра је своју каријеру започела 90-их година на Телевизији Политика, а скоро три деценије радила је на Радио-телевизији Србије као телевизијски и филмски шминкер и маскер.

Готово да нема емисије у информативном, забавном или документарном програму на којој није радила.

Волела је телевизију и били су јој познати сви телевизијски пројекти, како игране структуре, тако и највећи телевизијски формати у којима је учествовала.

Александра је била велики заљубљеник у свој посао, прекаљени професионалац и весео и пожртвован колега и била је једна од највољенијих особа на РТС-у.

Дан сахране Александре Маце Трајковић биће накнадно објављен, саопштио је РТС.

Овим тужним поводом огласила се и Ивона Пантелић.

- Мацо! Не могу да замислим да те више никад нећу видети. А наше приче, наше зезање и смех? Ко ће да ми каже - хаскић због плавих сочива а ја да се изнервирам и надурим? Волеле смо сличне ствари, волеле смо да причамо о Турској, волела си твоју Алању. Дочекивала си нас у шминкерници са под конац сложеним четкицама, сенкицама, пудерима и уживала да радиш посао најбоље што знаш. Једва сам пронашла слике на којима си само ти. Увек си се сликала са онима које си шминкала. И волела. И мачак Мицко. Живела си за твоју породицу и за телевизију, за твоје "моделе". Шминкала си нас - такозване "звезде". А ти си сада отишла међу праве ЗВЕЗДЕ, да нас гледаш одозго са неба. Можда си ипак била сувише осетљива за овај сурови свет. Искрена храбра, своје вољене никада не би издала. Тешко ми је да о теби пишем у прошлом времену. Заувек ћу те волети и увек мислити као да си ту, драга моја Мацо - написала је Ивона опроштајну поруку за колегиницу.

БОНУС ВИДЕО: