Aleksandra je svoju karijeru započela 90-ih godina na Televiziji Politika, a skoro tri decenije radila je na Radio-televiziji Srbije kao televizijski i filmski šminker i masker.

Gotovo da nema emisije u informativnom, zabavnom ili dokumentarnom programu na kojoj nije radila.

Volela je televiziju i bili su joj poznati svi televizijski projekti, kako igrane strukture, tako i najveći televizijski formati u kojima je učestvovala.

Aleksandra je bila veliki zaljubljenik u svoj posao, prekaljeni profesionalac i veseo i požrtvovan kolega i bila je jedna od najvoljenijih osoba na RTS-u.

Dan sahrane Aleksandre Mace Trajković biće naknadno objavljen, saopštio je RTS.

Ovim tužnim povodom oglasila se i Ivona Pantelić.

- Maco! Ne mogu da zamislim da te više nikad neću videti. A naše priče, naše zezanje i smeh? Ko će da mi kaže - haskić zbog plavih sočiva a ja da se iznerviram i nadurim? Volele smo slične stvari, volele smo da pričamo o Turskoj, volela si tvoju Alanju. Dočekivala si nas u šminkernici sa pod konac složenim četkicama, senkicama, puderima i uživala da radiš posao najbolje što znaš. Jedva sam pronašla slike na kojima si samo ti. Uvek si se slikala sa onima koje si šminkala. I volela. I mačak Micko. Živela si za tvoju porodicu i za televiziju, za tvoje "modele". Šminkala si nas - takozvane "zvezde". A ti si sada otišla među prave ZVEZDE, da nas gledaš odozgo sa neba. Možda si ipak bila suviše osetljiva za ovaj surovi svet. Iskrena hrabra, svoje voljene nikada ne bi izdala. Teško mi je da o tebi pišem u prošlom vremenu. Zauvek ću te voleti i uvek misliti kao da si tu, draga moja Maco - napisala je Ivona oproštajnu poruku za koleginicu.

BONUS VIDEO: