Веће за електроничке медије (ВЕМ) од Хрватске радиотелевизије је затражило да се огласи јер је могуће да је прекршен Закона о електронским медијима у емисији "Код нас дома", где је недавно гост била Лепа Брена.

Певачица је тада у емисији почела да говори и о свом модном бренду који је већ неко време активан, односно о колекцији чарапа и осталих крпица, а то је посебно засметало Хрватима, који нису крили бес.

Фото: АТА имагес

 

Због свега тога, Хрватско регулаторно тело каже како је "аудиовизуална комерцијална комуникација мора бити одмах препознатљива као таква" те да "нису допуштене прикривене аудиовизуалне комерцијалне комуникације".

Подсетимо, из ХРТ-а су образложили којим поводом је Брена била гошћа, те да нису желели да са њом говоре о њеним активностима ван музике. Теме су осим биле успомене на Загреб, феномен пет распродатих Арена Александре Пријовић и најава њених концерта у Арени Загреб идуће године.

- И поред тога, гошћа је нажалост искористила гостовање у емисији уживо и рекламирала свој нови предузетнички пројект. Нико укључен у стварање ове забавне емисије није имао намеру да се бави рекламирањем наведених производа - огласили су се недавно.

БОНУС ВИДЕО: