Veće za elektroničke medije (VEM) od Hrvatske radiotelevizije je zatražilo da se oglasi jer je moguće da je prekršen Zakona o elektronskim medijima u emisiji "Kod nas doma", gde je nedavno gost bila Lepa Brena.

Pevačica je tada u emisiji počela da govori i o svom modnom brendu koji je već neko vreme aktivan, odnosno o kolekciji čarapa i ostalih krpica, a to je posebno zasmetalo Hrvatima, koji nisu krili bes.

Foto: ATA images

 

Zbog svega toga, Hrvatsko regulatorno telo kaže kako je "audiovizualna komercijalna komunikacija mora biti odmah prepoznatljiva kao takva" te da "nisu dopuštene prikrivene audiovizualne komercijalne komunikacije".

Podsetimo, iz HRT-a su obrazložili kojim povodom je Brena bila gošća, te da nisu želeli da sa njom govore o njenim aktivnostima van muzike. Teme su osim bile uspomene na Zagreb, fenomen pet rasprodatih Arena Aleksandre Prijović i najava njenih koncerta u Areni Zagreb iduće godine.

- I pored toga, gošća je nažalost iskoristila gostovanje u emisiji uživo i reklamirala svoj novi preduzetnički projekt. Niko uključen u stvaranje ove zabavne emisije nije imao nameru da se bavi reklamiranjem navedenih proizvoda - oglasili su se nedavno.

BONUS VIDEO: