Немања је открио који је најделотворнији рецепт за здраво грло, а поделио је и савет који је добио својевремено од легендарног Цунета Гојковића.

- Био сам три месеца прехлађен и као да су биле неке мутације вируса. Ударало је само на онај део тела који је најактивнији, а код нас певача то је грло – открио је Немања дужу здравствену непријатност која га је задесила не тако давно, а потом одлучио да подели рецепт за излечење.

- Нема рецепта, какав рецепт. То прође само од себе – рекао је најпре у шали Немања а потом појаснио:

- Само су потребни природни препарати, природна ракија, природна шљива. И то може да буде лек, али само у умереним количинама. Али гушчија маст да се мажу груди, ако се преко тога залепе новине, то извлачи све из плућа, а има и да се купи. Такође бих препоручио и комове ракије да се стављају у чарапе и да се дечици извлачи температура. А пожељно је пити и чај од луковине и шербет од загорелог млека. А обавезно је и да се једу сремуш или бели лук, као и сланина. И чварци. Сад је хладно време, сада то делује, има тих природних лекова.

Фото: Инстаграм принтскрин/nikolicnemanjafb

 

Немања је посебно нагласио значај конзумације белог лука.

- Бели лук треба што више јести. Пре 70 или 80 година бели лук је било нешто што су најчешће наше прабабе и прадеде користили. Човек у то време на пример оде и на љубавни састанак а претходно се наједе белог лука. Сада када би то учинио и изашао у град ил' у неки клуб сви би бежали од тебе. Али то је погрешно – нагласио је Немања.

Певач је открио и чега се када је прехлађен највише плаши, што му је био један од највећих страхова који је претио да озбиљно угрози његову каријеру.

- Бојао сам се да ћу завршити на операцији гласних жица јер ми је та једна прехлада предуго трајала. Дешавало се да дуго радимо, али када ми се прехлада вукла три месеца озбиљно сам се уплашио. Мислио сам да су ми страдале гласне жице, да није нешто још горе. Али хвала Богу, све је прошло. Одлежао сам, мало одмарао и прошло је – рекао је Немања.

Фото: Јутјуб принтскрин/Zvezde Granda Specijal

 

Признао је и да је сам био крив за своје здравствено стање.

- Направио сам грешку. Мало се залечим и онда одем на свирку, певам пет-шест сати и продужим читав процес и будеш нон стоп промукао – признао је Немања.

Када се дуго ради, деси се да се понекад нешто и попије, а Немања је сада открио тајну које пиће треба пити током наступа, коју му је открио један легендарни певач.

- Када сам кренуо да певам 2004. године на једном снимању ми приђе Цуне Гојковић и каже ми: „Мали, ако волиш да пијеш, увек пиј бело вино.“ Рекао сам му да нисам баш љубитељ вина, а он ми је потом појаснио: „узмеш и квасиш уста помало, чашу, две да расподелиш за целу ноћ“. Бело вино иначе шири гласне жице за разлику од црвеног, али ми се тешимо да алкохол и жестина помажу при певању. То је велика заблуда, алкохол је један од највећих непријатеља за гласне жице, као и никотински дим. А у комбинацији мислим да не постоји ништа горе – испричао је Немања.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: