Певач Жељко Бебек, који је недавно доспео у жижу коментарисања због пада на концерту у Арени Загреб, данас прославља свој 78. рођендан.

 

Фото: Јутјуб принтскрин/Kova Lski

 

 

Некадашњи певач "Бјелог дугмета" и даље наступа иако је на прагу девете деценије, а упркос великој слави поједине информације о њему и даље мало ко зна. Певач је једном приликом открио да га ретко ко зове по правом имену, као и да сви мисле да је његово име Жељко. Право име Жељка Бебека је Желимир.

- Ја сам у ствари Желимир, али ме никад нико не зове тако. То стоји у документима и кад прочитају људи то у документима, онда кажу: 'Ја мислио ти Жељко'. Кад смо сарађивали овде у студију, па кад бисмо хтели на Инстаграму да објавимо да смо радили заједно, онда напишемо Бранимир, Желимир и Звонимир. Мирољупци, миротворци - испричао је он, мислећи на сарадника Бранимира Михаљевића и сина Звонимира, са којим је снимио и дует.

Уз то је открио и да људи често мисле да је рођен у Бугојну, што такође није тачна информација.

Фото: Сарић С.

 

 

- Невероватно је да се о томе толико расправљало. То је вероватно зато што је на Википедији неко некада давно написао да сам рођен у Бугојну. Истина је да сам имао ширу фамилију у Бугојну. Често сам као дете проводио тамо време, па су онда неки Бугојанци који су утицали на Википедију написали то мислећи да сам се родио у Бугојну. Заправо је моје порекло из Херцеговине, из Вељака, а рођен сам у нашем лепом Сарајеву - истакао је Бебек својевремено.

Подсетимо, живот Жељка Бебека обележиле су прелепе жене. Из три брака добио је три ћерке, а свака од њих у очевом срцу заузима посебно место, ипак син кога је добио са супругом Ружицом његов је мезимац и његова слика и прилика.

БОНУС ВИДЕО: